Суд размотрио апелацију Кришто

Уставни суд БиХ обавио је данас прелиминарну расправу о захтјеву предсједавајуће Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Борјане Кришто за оцјену уставности дијела Устава Федерације БиХ у вези са избором делегата у Дом народа федералног Парламента, али ће одлуку у овом предмету донијети на једној од наредних пленарних сједница.

Босна и Херцеговина 22.03.2018 | 19:03
Суд размотрио апелацију Кришто
Уставни суд ће и од високог представника за БиХ затражити да у својству амикус курије /пријатеља суда/ понуди своје мишљење о овом питању, саопштено је из Суда.

Кришто оспорава одредбу Устава Федерације БиХ којом се прописује да се из сваког кантона бира по један делегат из сваког од три конститутивна народа.

Уставни суд разматрао је и извршење неколико својих одлука, одлучивао о једном броју апелација о наводним повредама људских права и основних слобода, те разматрао извјештај о раду и извјештај о извршењу буџета Уставног суда БиХ за 2017. годину.

Суд је одгодио одлучивање о неколико предмета извршења својих одлука.

Све одлуке о захтјевима за оцјену уставности и апелацијама усвојене на сједници биће достављене подносиоцима у року од мјесец дана и објављене на интернет-страници Уставног суда БиХ, наводи се у саопштењу.

Извор: Фена

Коментари / 0

Оставите коментар