Роману прекипело - креће реновирање Челсија!

Званична понуда за Икардија, на радару Бејл, Облак, Шо. . . ! Власник Плаваца спрема се за нова улагања Стамфорд Бриџу, Алвару Морати угрожена будућност у клубу!

Фудбал 24.03.2018 | 23:10
Роману прекипело - креће реновирање Челсија!
После шампионске круне - сезона пуна турбуленција и немира! Баш као и две године раније, у другом мандату Жозеа Муриња на клупи Челсија. Овог пута Антонио Конте је тај који је погубио конце, због чега је све извесније да се на по завршетку Премијер лиге спрема растанак. А то значи само једно - Роман Абрамович креће у ново летње чишћење екипе. 

Како ствари тренутно стоје, руски олигарх ће реновирање од напада, Челсијеве ране откако је Дијего Коста прво скрајнут, па онда и напустио клуб. Угледна аргентинска телевизијска кућа ТНТ Спортс јавља из добро обавештених извора да су Романови људи већ ступили у контакт са Интеровом управом и доставили прву званичну понуду за Маура Икардија - на 63.000.000 евра! 

Наравно, у Интеру ни да чују. Разлог томе је откупна клаузула од 110.000.000 евра скројена искључиво за иностране купце, коју у Интеру желе да подигну на вртоглавих 200.000.000 европских новчаница. Али преговори се настављају, мада у Интеру не гледају благонаклоно на овај потенцијални трансфер. Како преговори са Икардијем око продужетка уговора не иду како треба, првенствено јер Икардијева супруга и агент Ванда Нара отеже како би извукла што већи новац из посла, али и због нагомиланих дугова који прете да уведу клуб у проблем, врхушка Интера би донекле била приморана да крене у продају свог капитена. Приче о Икардијевом одласку додатно убрзава и чињеница да је трансфер Лаутара Мартинеза практично завршен и да је он виђен као следеће велико име у Интеровом нападу током предстојећих година. 

Челси ће потенцијалну конкуренцију за Икардијев потпис имати у мадридском Реалу и ако Флорентино Перезбуде рекао да је Аргентинац нова "деветка" Краљевског клуба, ту свака даља прича престаје. Јер чак ни милијардер попут Романа Абрамовича не може да се носи с амбицијом шпанског бизнисмена. Како је, ипак, Реал нациљао Роберта Левандовског као прву мету, па чак и Харија Кејна, Челси има одређену предност. Мада, не треба заборавити ни да Бајерн пажљиво мотри на развој ситуације око Икардијеве будућности и да је већ најављено да ће овог лета бити утрошена деветоцифрена сума новца за једно велико појачање на Алијанц Арени. Да ли је то баш Икарди? Тешко, с обзиром да и Бајерн, баш као и Реал изузетно воде рачуна да у тиму нема проблематичних ликова, какав Икарди свакако јесте. 

Челси, с друге стране, нема проблем с тим, јер је довољно сетити се Дијега Косте и какве су проблеме Жозе Мурињо, касније и Антонио Конте имали с њим пре него што је пребачен назад у Атлетико Мадрид. Роман, свакако, има новца да Икардију понуди плату од 8.000.000 евра, што би свакако задовољило апетите Интеровог капитена и његове драге. То значи да би се Челси врло вероватно решио непоузданог Алвара Морате, који се последњих недеља налази на радару жуте штампе због лажирања повреде, слабе форме и непристојних гестикулација навијачима Барселоне током реванш утакмице осмине финала Лиге шампиона. НиКонте, ни његови надређени нису задовољни Моратиним понашањем, али ни залагањем, па чак ни трансфер не би дошао као изненађење. Мање зло било би да Челси коначно на располагању има двојицу озбиљних нападача, па да минутажу деле Икарди и Мората. Наравно, Аргентинац би узео већи део колача, а уколико не поправи форму и понашање, Мората би морао да се задовољи мрвицама. 

После неколико година чистих спекулација, изгледа да ће Роман овог лета кренути по своју велику жељу -Герета Бејла. Хитроногом Велшанину време у Реалу полако истиче, а како је Перезу потребан новац за реализацију амбициозног пројекта Галактоси 3.0, Бејл је у групи оних који би током лета могли да промене средину. Шушка се да Реал не жели да иде испод суме од 90.000.000 евра, мада је чак отворена и могућност одређене врсте трампе, где би пут Мадрида кренуо Еден Азар или Тибо Куртоа. Челси би у првом случају ишао на чисту размену "глава за главу" или би уз Куртоу морао да доплати одређени новац. 

Бејла у својим тефтерима имају и Жозе Мурињо и Јирген Клоп, али у уским фудбалским круговима иде прича да би Велшанин могао да одбије Манчестер јунајтед и Ливерпул како би поново живео у Лондону. Где се осећао најбоље током времена проведеног у Тотенхему. 

Челсијев власник има намеру и да ојача дефанзивни бедем и то леви бок, који тренутно окупирају неприкосновени Маркос Алонсо и недавно пристигли Емерсон Палмијери. Наиме, жеља је да се додатно ојача леви бок како би конкуренција била јача. Није тајна да је Лук Шо велики навијач Челсија, као и остатак његове породице, која је с великом радошћу примила вест о интересовању Плаваца за њиховог сина. Лук Шо се последњих седмица налази у великом расцепу после озбиљних Мурињових критика и растанак на лето реална је опција. Али, Манчестер јунајтед неће пристати на разговоре уколико не дође понуда бар у рангу око 35.000.000 евра. Један од разлога зашто би Шо могао да буде атрактиван најбогатијим острвским клубовима јесте држављанство, јер је квалитетних домаћих играча у Премијер лиги све мање. 

На крају, уколико Тибо Куртоа до лета не буде парафирао нови уговор и одлазак у Реал постане озбиљна тема, Абрамович је спреман да крене у акцију довођења Јана Облака из Атлетика. Словенац је такође стара жеља Челсија и кад год је Куртоа био на излазним вратима Стамфорд Бриџа, он је био убачен као први пик. Но, Атлетико верује да би за свог чувара мреже могао да извуче рекордну суму новца, бар око 60.000.000 евра. Уколико до договора не би дошло, следећа мета је поуздани чувар мреже Лајпцига -Петер Гулачи.

Кога управо жели и Атлетико, ако би Облак отишао. Гулачијева предност била би та што би се он третирао као домаћи играч, пошто је пет година био члан Ливерпула.

Нема дилеме - у Западном Лондону се спрема узбудљиво лето. 

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар