Пријатељска: Бејлов први хет-трик, таман за рекорд!

Рајан Гигс убедљивом победом дебитовао у улози селектора Велса.  Бејл постао најбољи стрелац у историји Велса! Нападач Реал Мадрида Герет Бејл пробио се на прво место листе стрелаца фудбалске репрезентације Велса постигавши хет-трик на мечу са Кином.

Фудбал 22.03.2018 | 19:45
Пријатељска: Бејлов први хет-трик, таман за рекорд!
Леп почетак за Рајана Гигса у улози селектора Велса.

Некадашњи ас Манчестер јунајтеда и те острвске репрезентације преузео је кормило од Криса Колмана, а за успешан старт највише може да захвали распуцаном Герету Бејлу.

Велшани су у пријатељској утакмици савладали Кину 6:0 и пласирали се у финале "Купа Кине" у којем учествују још Уругвај и Чешка, чији дуел тек треба да буде одигран.

Бејл је победи допринео хет-триком, а последњи погодак омогућио му је да претекне Ијана Раша и са 29 голова постане најбољи стрелац у историји репрезентације Велса.

Бејл је погодио мету у 2, 21. и 62. минуту, а у стрелце су се уписали још Семјуел Воукс (38. и 58) и Хери Вилсон (45).

Занимљиво, ово је био његов први хет-трик за репрезентацију Велса и први пут још од 2004. и Роберта Ерншоуа против Шкотске да је неки играч те селекције постигао три гола у једној утакмици.

Бејлу је за рекордних 29 погодака требало 69 утакмица, док је некадашњи центарфор Ливерпула, Иан Раш, до 28 голова стигао у 66 утакмица.

Крило Реал Мадрида је, такође, прекинуло пост у дресу националног тима који је трајао од новембра 2016.

А, претходни пут када је постигао хет-трик био је 9. јануар 2016, у дуелу са Депортивом из Ла Коруње.