Prijateljska: Bejlov prvi het-trik, taman za rekord!

Rajan Gigs ubedljivom pobedom debitovao u ulozi selektora Velsa.  Bejl postao najbolji strelac u istoriji Velsa! Napadač Real Madrida Geret Bejl probio se na prvo mesto liste strelaca fudbalske reprezentacije Velsa postigavši het-trik na meču sa Kinom.

Fudbal 22.03.2018 | 19:45
Prijateljska: Bejlov prvi het-trik, taman za rekord!
Lep početak za Rajana Gigsa u ulozi selektora Velsa.

Nekadašnji as Mančester junajteda i te ostrvske reprezentacije preuzeo je kormilo od Krisa Kolmana, a za uspešan start najviše može da zahvali raspucanom Geretu Bejlu.

Velšani su u prijateljskoj utakmici savladali Kinu 6:0 i plasirali se u finale "Kupa Kine" u kojem učestvuju još Urugvaj i Češka, čiji duel tek treba da bude odigran.

Bejl je pobedi doprineo het-trikom, a poslednji pogodak omogućio mu je da pretekne Ijana Raša i sa 29 golova postane najbolji strelac u istoriji reprezentacije Velsa.

Bejl je pogodio metu u 2, 21. i 62. minutu, a u strelce su se upisali još Semjuel Vouks (38. i 58) i Heri Vilson (45).

Zanimljivo, ovo je bio njegov prvi het-trik za reprezentaciju Velsa i prvi put još od 2004. i Roberta Ernšoua protiv Škotske da je neki igrač te selekcije postigao tri gola u jednoj utakmici.

Bejlu je za rekordnih 29 pogodaka trebalo 69 utakmica, dok je nekadašnji centarfor Liverpula, Ian Raš, do 28 golova stigao u 66 utakmica.

Krilo Real Madrida je, takođe, prekinulo post u dresu nacionalnog tima koji je trajao od novembra 2016.

A, prethodni put kada je postigao het-trik bio je 9. januar 2016, u duelu sa Deportivom iz La Korunje.



Bejl je svojim trećim golem u mreži Kineza došao do cifre od 29 golova u dresu reprezentacije i tako prestigao legendu Liverpula Iana Raša.

“Kada sam bio mali nikada nisam sanjao da ću da budem rekorder za Vels. Ovo je ogromna čast. Nisam razmišljao o ovome, sigurno je jedna od najvećih stvari u mojoj karijeri. Meni je lično drago što sam oborio ovaj rekord, ali to ne bih uspeo da nije bilo mojih saigrača“, rekao je Bejl.

Dvadesetosmogodišnjak je već u 21. minutu bio na kontu od dva postignuta gola, oba na asistenciju Sema Vouksa, da bi het-trik kompletirao poslednjim golom na meču u 62. minutu.

Velšanin kaže da ga je dodatno motivisao novi selektor Rajan Gigs.

“Svi hoće da impresiraju novog menadžera. Postoje određene stvari koje će on da radi drugačije, a ovo je bio odličan početak za njega. Znamo šta očekuje od nas, i da ovo bude potpora za odlične igre“, zaključio je Bejl.

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar