Капитени БиХ и Србије - ''У Риму ћуприја''

Александар Коларов и Един Џеко, двојица великих пријатеља и саиграча у Роми, "спојени" су са нашим нобеловцем Ивом Андрићем у тексту италијанске "Газете дело Спорт" .

Фудбал 24.03.2018 | 22:00
Капитени БиХ и Србије - ''У Риму ћуприја''
Италијански новинар Давиде Стопини из "Газзете дело Спорт" написао је причу о капитенима репрезентација Србије и Босне и Херцеговине, уз констатацију да су Един Џеко и Александар Коларов рођени прије 60 година, можда би Иво Андрић њима посветио неколико страница чувеног романа "На Дрини ћуприја".

Дубоко пријатељство босанског муслимана и Србина православне вјере близу је тог замишљеног Андрићевог моста, који их је ујединио у плавом Манчестеру, а сада у римској "вучици".

Њихово пријатељство се најбоље види на терену, гдје један другог траже као да су браћа. Коларов је Џеку упутио чак 96 тачних лопти, што није нико успио од осталих играча Роме. Као илустрацију Рађа Наинголан је упутио 56 прецизних пасова.

На крају текста наглашено је да је Џеко дугогодишњи капитен БиХ, а Коларов однедавно постао капитен Србије, али да им никад националост није представљала проблем.

Ујединили су се под заставом Манчестер ситија и од тада су постали велики пријатељи.

Сада у Риму, с обзиром да је породица Коларова остала у Енглеској, српски дефанзивац је чест гост код Едина у његовој кући. Србин је био један од највеселијих на недавној прослави Џековог 32. рођендана.

Стопини је текст закључио снажном поруком:"Заједно се све може. На крају, тако је и на Дрини направљен мост".

Извор: мондо.ба

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Улт

24.03.2018 21:44

Браво нормални момци као браца само даље нек дусмани се разболе свака цаст.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крокац

25.03.2018 07:25

Браво моци свакавам цаст висте доказали ста је цовек.Ово требамо сви процитати а поготово наси полтицари.Да виде дасе мозе бити цовек ане само заради фотеље звадјати свети народа.

ОДГОВОРИТЕ