Kapiteni BiH i Srbije - ''U Rimu ćuprija''

Aleksandar Kolarov i Edin Džeko, dvojica velikih prijatelja i saigrača u Romi, "spojeni" su sa našim nobelovcem Ivom Andrićem u tekstu italijanske "Gazete delo Sport" .

Fudbal 24.03.2018 | 22:00
Kapiteni BiH i Srbije - ''U Rimu ćuprija''
Italijanski novinar Davide Stopini iz "Gazzete delo Sport" napisao je priču o kapitenima reprezentacija Srbije i Bosne i Hercegovine, uz konstataciju da su Edin Džeko i Aleksandar Kolarov rođeni prije 60 godina, možda bi Ivo Andrić njima posvetio nekoliko stranica čuvenog romana "Na Drini ćuprija".

Duboko prijateljstvo bosanskog muslimana i Srbina pravoslavne vjere blizu je tog zamišljenog Andrićevog mosta, koji ih je ujedinio u plavom Mančesteru, a sada u rimskoj "vučici".

Njihovo prijateljstvo se najbolje vidi na terenu, gdje jedan drugog traže kao da su braća. Kolarov je Džeku uputio čak 96 tačnih lopti, što nije niko uspio od ostalih igrača Rome. Kao ilustraciju Rađa Naingolan je uputio 56 preciznih pasova.

Na kraju teksta naglašeno je da je Džeko dugogodišnji kapiten BiH, a Kolarov odnedavno postao kapiten Srbije, ali da im nikad nacionalost nije predstavljala problem.

Ujedinili su se pod zastavom Mančester sitija i od tada su postali veliki prijatelji.

Sada u Rimu, s obzirom da je porodica Kolarova ostala u Engleskoj, srpski defanzivac je čest gost kod Edina u njegovoj kući. Srbin je bio jedan od najveselijih na nedavnoj proslavi Džekovog 32. rođendana.

Stopini je tekst zaključio snažnom porukom:"Zajedno se sve može. Na kraju, tako je i na Drini napravljen most".

Izvor: mondo.ba

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Ult

24.03.2018 21:44

Bravo normalni momci kao braca samo dalje nek dusmani se razbole svaka cast.

ODGOVORITE
Name

Krokac

25.03.2018 07:25

Bravo moci svakavam cast viste dokazali sta je covek.Ovo trebamo svi procitati a pogotovo nasi polticari.Da vide dase moze biti covek ane samo zaradi fotelje zvadjati sveti naroda.

ODGOVORITE