Могерини: Добар развој догађаја

Шефица ЕУ дипломатије ЕУ Федерика Могерини каже да ће лидери ЕУ данас на самиту у Бриселу започети разговоре о Западном Балкану, а да ће се тој теми вратити на самиту у јуну.

Свијет 22.03.2018 | 17:25
Могерини: Добар развој догађаја
"Вјерујем да ћемо имати добар почетак разговора о Западном Балкану. Тој теми ћемо се вратити у јуну. Са позитивним развојем догађаја и вијестима из региона мислим да можемо да констатујемо тренд и да наставимо посао на Европском савјету у јуну који би требало да потврди јасну европску перспективу цијелог региона”, изјавила је Могерини.

Она је, долазећи на дводневни самит лидера ЕУ 28 у Бриселу, поручила да се на питању Западног Балкна и његове ЕУ перспективе ради много како у Савјету и Европској комсији тако и са партнерима из региона.

Лидери 28 земаља чланица ЕУ би, према нацрту закључака у који је Тањуг имао увид, требало да "поздраве самит ЕУ-Западни Балкан предвиђен за 17. мај у Софији, на коме се очекује поновна потврда европске перспективе региона, покретање конкретних и видљивих пројеката у циљу побољшања инфраструктурних веза и међуљудских контаката и разговор о бољем заједничком ангажману на заједничким изазовима као што су миграције и безбједност”.

У закључцима мартовског самита, лидери ЕУ земља ће потврдити да ће се теми проширења врати током Европског савјета у јуну.

Извор: Тањуг

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Дон

22.03.2018 17:49

Ова Могеринијева заиста нема појма с ким се качи! Знаш ли ти, женска главо, ко је уопште Милорад Додик, звани главни баја? Знаш ли ти због чега њега Американци зову Гуардиан оф Српска? Ја те савјетујем да му не стајеш на жуљ, иначе би могло бити свашта. Боље вам је да не дирате независну, суверену и међународно признату Републику Српску, иначе ће бити белаја. Зар теби нису рекли да је Милорад Додик већи цар од кнеза Лазара? Распитај се мало, па ће ти неке ствари бити јасније!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Осиромашени уранијум

23.03.2018 10:26

Ти си као осиромашени уранијум: Загађујеш овај простор за вијек вијекова са својим интелектуално осиромашеним коментарима.