Mogerini: Dobar razvoj događaja

Šefica EU diplomatije EU Federika Mogerini kaže da će lideri EU danas na samitu u Briselu započeti razgovore o Zapadnom Balkanu, a da će se toj temi vratiti na samitu u junu.

Svijet 22.03.2018 | 17:25
Mogerini: Dobar razvoj događaja
"Vjerujem da ćemo imati dobar početak razgovora o Zapadnom Balkanu. Toj temi ćemo se vratiti u junu. Sa pozitivnim razvojem događaja i vijestima iz regiona mislim da možemo da konstatujemo trend i da nastavimo posao na Evropskom savjetu u junu koji bi trebalo da potvrdi jasnu evropsku perspektivu cijelog regiona”, izjavila je Mogerini.

Ona je, dolazeći na dvodnevni samit lidera EU 28 u Briselu, poručila da se na pitanju Zapadnog Balkna i njegove EU perspektive radi mnogo kako u Savjetu i Evropskoj komsiji tako i sa partnerima iz regiona.

Lideri 28 zemalja članica EU bi, prema nacrtu zaključaka u koji je Tanjug imao uvid, trebalo da "pozdrave samit EU-Zapadni Balkan predviđen za 17. maj u Sofiji, na kome se očekuje ponovna potvrda evropske perspektive regiona, pokretanje konkretnih i vidljivih projekata u cilju poboljšanja infrastrukturnih veza i međuljudskih kontakata i razgovor o boljem zajedničkom angažmanu na zajedničkim izazovima kao što su migracije i bezbjednost”.

U zaključcima martovskog samita, lideri EU zemlja će potvrditi da će se temi proširenja vrati tokom Evropskog savjeta u junu.

Izvor: Tanjug

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Don

22.03.2018 17:49

Ova Mogerinijeva zaista nema pojma s kim se kači! Znaš li ti, ženska glavo, ko je uopšte Milorad Dodik, zvani glavni baja? Znaš li ti zbog čega njega Amerikanci zovu Guardian of Srpska? Ja te savjetujem da mu ne staješ na žulj, inače bi moglo biti svašta. Bolje vam je da ne dirate nezavisnu, suverenu i međunarodno priznatu Republiku Srpsku, inače će biti belaja. Zar tebi nisu rekli da je Milorad Dodik veći car od kneza Lazara? Raspitaj se malo, pa će ti neke stvari biti jasnije!

ODGOVORITE
Name

Осиромашени уранијум

23.03.2018 10:26

Ти си као осиромашени уранијум: Загађујеш овај простор за вијек вијекова са својим интелектуално осиромашеним коментарима.