Нови скандал у Бијелој кући

Бијела кућа почела је трагати за особом која је открила јавности да су савјетници Доналда Трампа узалуд упозоравали америчког предсједника да не честита рускоме колеги Владимиру Путину на изборној побједи

Свијет 22.03.2018 | 11:37
Нови скандал у Бијелој кући
Према писању дневника Wасхингтон Пост, амерички предсједник у уторак је телефонски честитао Путину упркос упозорењима својих савјетника који су му написали и биљешку великим словима "НЕ ЧЕСТИТАТИ".

Афера је тим више одјекнула што у Бијелој кући влада напето стање након низа одлазака и отпуштања Трумпових сурадника.

"Ако је прича тачна, то значи да је нетко допустио да процури биљешка са састанка савјетника и предсједника. Цурење таквих информација вјероватно је незаконито и може бити разлог за смјену", рекао је високи званичник Трампове администрације за агенцију АФП.

Други је рекао у сриједу да се још трага за особом која је то учинила.Честитка Трампа рускоме предсједнику није се свидјела америчком Конгресу у којем конгресмени упозоравају да Русија пријети америчким изборима.

Министрица за унутарњу безбједност на то је упозорила у сриједу на саслушању у Сенату.

"Избори на пола мандата у 2018. као и будући избори, очита су мета руских покушаја хакирања", рекла је Кирстјен Ниелсен пред Сенатом.

Подсјетила је да су руски хакери покушали 2016. убацити се у изборне картотеке 21 од 50 савезних држава, а у једну од њих и успјели.

Трамп је рекао да је честитао Путину на поновном избору за предсједника и да је у разговору било ријечи о могућем скором њихову састанку.

Стајалиште Доналда Трампа према Владимиру Путину под пажњм је откако је ушао у Бијелу кућу јер посебни истражитељ Роберт Муеллер задужен да истражи има ли истине у тврдњама да се Москва уплела у Трампову изборну кампању 2016.

(Агенције)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ЖИКА Ж

22.03.2018 10:56

ИСТО КАО И У РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ. ПАПЦИИИИИИИИИИИИИИИ ?????????

ОДГОВОРИТЕ