Novi skandal u Bijeloj kući

Bijela kuća počela je tragati za osobom koja je otkrila javnosti da su savjetnici Donalda Trampa uzalud upozoravali američkog predsjednika da ne čestita ruskome kolegi Vladimiru Putinu na izbornoj pobjedi

Svijet 22.03.2018 | 11:37
Novi skandal u Bijeloj kući
Prema pisanju dnevnika Washington Post, američki predsjednik u utorak je telefonski čestitao Putinu uprkos upozorenjima svojih savjetnika koji su mu napisali i bilješku velikim slovima "NE ČESTITATI".

Afera je tim više odjeknula što u Bijeloj kući vlada napeto stanje nakon niza odlazaka i otpuštanja Trumpovih suradnika.

"Ako je priča tačna, to znači da je netko dopustio da procuri bilješka sa sastanka savjetnika i predsjednika. Curenje takvih informacija vjerovatno je nezakonito i može biti razlog za smjenu", rekao je visoki zvaničnik Trampove administracije za agenciju AFP.

Drugi je rekao u srijedu da se još traga za osobom koja je to učinila.Čestitka Trampa ruskome predsjedniku nije se svidjela američkom Kongresu u kojem kongresmeni upozoravaju da Rusija prijeti američkim izborima.

Ministrica za unutarnju bezbjednost na to je upozorila u srijedu na saslušanju u Senatu.

"Izbori na pola mandata u 2018. kao i budući izbori, očita su meta ruskih pokušaja hakiranja", rekla je Kirstjen Nielsen pred Senatom.

Podsjetila je da su ruski hakeri pokušali 2016. ubaciti se u izborne kartoteke 21 od 50 saveznih država, a u jednu od njih i uspjeli.

Tramp je rekao da je čestitao Putinu na ponovnom izboru za predsjednika i da je u razgovoru bilo riječi o mogućem skorom njihovu sastanku.

Stajalište Donalda Trampa prema Vladimiru Putinu pod pažnjm je otkako je ušao u Bijelu kuću jer posebni istražitelj Robert Mueller zadužen da istraži ima li istine u tvrdnjama da se Moskva uplela u Trampovu izbornu kampanju 2016.

(Agencije)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

ŽIKA Ž

22.03.2018 10:56

ISTO KAO I U REPUBLICI SRPSKOJ. PAPCIIIIIIIIIIIIIII ?????????

ODGOVORITE