Дјеца ме чине вјечно младим

Миња Субота представио албум са 13 песама које је компоновао за одрасле.

Занимљивости 22.03.2018 | 07:58
Дјеца ме чине вјечно младим
У ХОТЕЛУ "Цептер", у срцу Београда, у среду је представљен албум "За моју луду и вечно младу генерацију" ("Југотон - кроација рекордс") Миње Суботе, са 13 песама из његовог богатог музичког опуса за одрасле. На диску, који је хармонично путовање кроз време, налазе се, између осталих, песме "Данас имам састанак", "Мила", "Стани, стани погледај ме мало" али и нова нумера "Сусрет", у духу златног времена у коме је овај уметник стварао.

Наталија Цајић из "Југотона" истакла је да прави јунаци из правих прича остају заувек верни песми о шареном свету у којем владају деца и добро, а Миња је један од њих. Затим је уследило изненађење од издавача који је Мињи Суботи уручио посебно признање за целокупо музичко стваралаштво. Али ту није било крај изненађењима. Нешто касније, Миња је Леонтини Вукомановић поклонио диск са емисијом "Музички тобоган" из 1985. у којој је певачица из Пожаревца гостовала са друговима из школе.

Ни хладно време, ни снег нису спречили Мињине пријатеље и поштоваоце да дођу на промоцију албума. Ту су били Вања Булић, Срђан Марјановић, Мерима Његомир...

На питање у чему је тајна вечне младости, композитор, музичар, фотограф, аутор и водитељ "Музичког тобогана" Миња Субота за "Новости" каже:

- Морате да имате задатак испред себе, нешто што желите да урадите, али је основа свега дружење са најмлађима и стварање за њих. То покреће човека, памти се и зато сам срећан човек. Када смо били млади, Љуба Ршумовић, Добрица Ерић, Перо Зубац и ја смо то радили од срца и вратило нам се на најлепши начин. Кад одем у Загреб, Сарајево, Пулу или Скопље, свуда ме дочекају исто, поздраве се са мном. То је створило мостове међу генерацијама које нико не може да поруши. Осећам се као да сам члан свих тих породица. Па, како да не будем срећан?


Миња је у дугој и богатој каријери успешно радио и за децу и за одрасле и наглашава да је подједнако било лепо стварати на оба колосека:

- Јунаци деце треба да буду и јунаци одраслих. Драган Лаковић је био такав, играо је у серијама, био је чудесан, певао је и глумио за децу. Волеле су га читаве породице. То су прави јунаци. Дечји јунаци су Мики Маус и Паја Патак, али они су измишљени. А стварни јунаци морају да буду јунаци целе породице, да их сви воле. "Музички тобоган" је био емисија за целу породицу, сви су уживали, не само деца.

Новости
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар