Djeca me čine vječno mladim

Minja Subota predstavio album sa 13 pesama koje je komponovao za odrasle.

Zanimljivosti 22.03.2018 | 07:58
Djeca me čine vječno mladim
U HOTELU "Cepter", u srcu Beograda, u sredu je predstavljen album "Za moju ludu i večno mladu generaciju" ("Jugoton - kroacija rekords") Minje Subote, sa 13 pesama iz njegovog bogatog muzičkog opusa za odrasle. Na disku, koji je harmonično putovanje kroz vreme, nalaze se, između ostalih, pesme "Danas imam sastanak", "Mila", "Stani, stani pogledaj me malo" ali i nova numera "Susret", u duhu zlatnog vremena u kome je ovaj umetnik stvarao.

Natalija Cajić iz "Jugotona" istakla je da pravi junaci iz pravih priča ostaju zauvek verni pesmi o šarenom svetu u kojem vladaju deca i dobro, a Minja je jedan od njih. Zatim je usledilo iznenađenje od izdavača koji je Minji Suboti uručio posebno priznanje za celokupo muzičko stvaralaštvo. Ali tu nije bilo kraj iznenađenjima. Nešto kasnije, Minja je Leontini Vukomanović poklonio disk sa emisijom "Muzički tobogan" iz 1985. u kojoj je pevačica iz Požarevca gostovala sa drugovima iz škole.

Ni hladno vreme, ni sneg nisu sprečili Minjine prijatelje i poštovaoce da dođu na promociju albuma. Tu su bili Vanja Bulić, Srđan Marjanović, Merima Njegomir...

Na pitanje u čemu je tajna večne mladosti, kompozitor, muzičar, fotograf, autor i voditelj "Muzičkog tobogana" Minja Subota za "Novosti" kaže:

- Morate da imate zadatak ispred sebe, nešto što želite da uradite, ali je osnova svega druženje sa najmlađima i stvaranje za njih. To pokreće čoveka, pamti se i zato sam srećan čovek. Kada smo bili mladi, Ljuba Ršumović, Dobrica Erić, Pero Zubac i ja smo to radili od srca i vratilo nam se na najlepši način. Kad odem u Zagreb, Sarajevo, Pulu ili Skoplje, svuda me dočekaju isto, pozdrave se sa mnom. To je stvorilo mostove među generacijama koje niko ne može da poruši. Osećam se kao da sam član svih tih porodica. Pa, kako da ne budem srećan?


Minja je u dugoj i bogatoj karijeri uspešno radio i za decu i za odrasle i naglašava da je podjednako bilo lepo stvarati na oba koloseka:

- Junaci dece treba da budu i junaci odraslih. Dragan Laković je bio takav, igrao je u serijama, bio je čudesan, pevao je i glumio za decu. Volele su ga čitave porodice. To su pravi junaci. Dečji junaci su Miki Maus i Paja Patak, ali oni su izmišljeni. A stvarni junaci moraju da budu junaci cele porodice, da ih svi vole. "Muzički tobogan" je bio emisija za celu porodicu, svi su uživali, ne samo deca.

Novosti
foto:internet

Komentari / 0

Ostavite komentar