"Немамо одбрану од руских ракета"

Генерал америчке војне авијације Џон Хајтен изјавио је да САД нема одбрану од суперсоничних ракета о којима је недавно говорио руски предсједник Владимир Путин.

Свијет 21.03.2018 | 16:16
"Немамо одбрану од руских ракета"
"Наша одбрана од тих ракета у ствари не постоји", рекао је Хајтен, преноси Буссинес Инсидер.

Портал подсјећа да су суперсоничне ракете, иако тренутно у фази развоја или евентуално тестирања, одавно оружје број један које убрзано развијају Русија и Кина.

Како се наводи, Кина је у новембру 2017. тестирала функционалност суперсоничног возила, а о руским суперсоничним ракетама говорио је Владимир Путин, током обраћања нацији, пред саме предсједничке изборе.

"Обје земље, и Кина и Русија, убрзано развијају суперсоничне способности. Ми смо гледали како се тестирају те способности", изјавио је Хајтен пред одбором за оружје америчког Сената.

Када га је предсједник одбора питао какву врсту одбрамбеног оружја има Америка против таквог наоружања, Хајтен је одговорио да САД не посједује такво оружје.

"Немамо га. Немамо оружје које би могло онемогућити такав напад на САД", рекао је генерал.

Путин је у обраћању нацији пред предсједничке изборе у Русији 1. марта, представио најновије руско оружје, а између осталог, говорио је и о ракетним системима "Сармат", подводним дроновима, нуклеарним крстарећим ракетама, ваздушним ракетним системима "Кинџал" и ласерском и хиперсоничном оружју.

Како је генерал рекао, једина одбрана коју САД имају је пријетња од нуклеарне одмазде.

"Наш одговор би био наше застрашивање", рекао је Хајтен и додао да САД морају да унаприједе своје сензорске могућности, како би "пратили, карактерисали и одређивали одакле долазе пријетње".

За сада, откривање ракета углавном се врши преко сателита који круже око Земље.

(Тањуг)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Гојко

21.03.2018 15:27

Има наш министар, врли

ОДГОВОРИТЕ
Name

АР

21.03.2018 16:13

Морас бити толико луд да повјерујес хаха немају одбрану И то јавно изјавио генерал

Name

Дон

21.03.2018 16:16

Овај чланак треба по хитном поступку послати у Русију, можда Русија ни не зна да су чланице НАТО савеза тотално немоћне. Паст ће цијели запад без испаљеног метка

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мео

21.03.2018 22:06

Париз је вец пао...ко и београд,добровољна предаја...ал це рује да карају.

Name

Црвена линија

21.03.2018 18:59

Мозда Путин неби се похвалио новим ракетама али запад је пресао сваку границу .Стално провоцира на Руским границама а незна да дира Лава док спава. Сви би ПВО Руски цак и цланице Нато алијансе. То јест све се промијенило .Запад се насао у необраном грозгу. Провоцира способнијег од себе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

др

21.03.2018 20:39

Како само лози американце да подигну војни будзет. Свака цаст генерале, знас како то треба урадити. Узми пореским обавезницима све испод ноктију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Петyр Баелисх

22.03.2018 00:30

Замислите онда шта није представио. Сваки покераш најбоље карте остави за крај. Читам ово и размишљам у којем правцу све ово иде, каквом ратном технологијом располажу суперсиле. Испритискају неколико дугмади и излазе суперсоничне ракете које погађају координате као у СциФи филмовима. Имају и највећу бомбу на свијету звана Цар. Њу да баце на Хирошиму, срушила би Хоншу. Имају велике суперсоничне транспортне авионе који превозе шта хоћеш и гдје хоћеш. Па ми смо прије 25 година чучали у неким земуницама и рововима као да је 1915.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пролазник

22.03.2018 09:24

Добра вијест за србе ако их ко нападне руси су ту да сравне ЕУ.и спријече напад на србе.

ОДГОВОРИТЕ