ЕП до 21 - Ћавар: Против Велса нас чека тешка утакмица!

"Иако смо у Бангору побиједили Велс са 4:0, овдје нас очекује потпуно другачија утакмица и мораћемо максимално да се потрудимо да дођемо до три бода", рекао је Маријан Ћавар.

Фудбал 21.03.2018 | 16:15
ЕП до 21 - Ћавар: Против Велса нас чека тешка утакмица!
Млада (У21) фудбалска репрезентација БиХ у Тренинг центру Фудбалског савеза БиХ у Зеници вриједно се припрема за утакмице квалификација за Европско првенство против Велса и Лихтенштајна. Међу изабраницима селектора Винка Мариновића је и Маријан Ћавар, однедавно фудбалер њемачког бундеслигаша Ајнтрахта из Франкфурта.

Иако су бх. наде у новембру прошле године декласирале Велс у гостима побиједивши 4:0, Ћавар је свјестан да њега и саиграче у петак у Зеници чека тежак посао. Наглашава да опуштања не смије бити ни против аутсајдера групе “8“ Лихтеншајна, који је на дну табеле без бодова.

“Већ трећи дан смо у Зеници и припреме протичу у најбољем реду. Сви смо дошли на окупљање спремни и бићемо у доброј кондицији пред сусрете са Велсом и Лихтенштајном. Биће то тешке утакмице. Иако смо у Бангору побиједили Велс са 4:0, овдје нас очекује потпуно другачија утакмица и мораћемо максимално да се потрудимо да дођемо до три бода“, наглашава Ћавар за званични сајт ФС БиХ.

Млади везни фудбалер у јануару је имао прилику и дебитовати за “А“ репрезентацију у пријатељским сусретима са Сједињеним Америчким Државама и Мексиком.

“Велика је част наступити за националну селекцију и срећан сам што сам имао прилику да играм за 'А' тим у Америци. Тамо смо се састали са јаким репрезентацијама и то је било велико искуство за све нас. Тај позив ме мотивише да наставим да радим још јаче како бих у будућности поново имао прилику да будем дио сениорске селекције“, каже Ћавар који је зимус из Зрињског прешао у Ајнтрахт, а онда се окренуо свом новом клубу:

“Требало ми је мало времена да се навикнем на рад и тренинге, јер се ипак ради у другачијим условима него код нас. Углавном, добро ми иде и вјерујем да ће бити још боље. Франкфурт је лијеп град и мислим да сам дошао у праву средину.“

БиХ ће утакмицу са Велсом играти 23. марта на стадиону “Билино поље“ у Зеници, а четири дана касније ће у Вадуцу одмјерити снаге са Лихтенштајном.

Табела групе “8“: Румунија 12 бодова, БиХ 9 (-1), Португал 7 (-2), Швајцарска 7, Велс 7 (-1), Лихтенштајн 0 (-2).

На Европско првенство 2019. године у Италији и Сан Марино пласираће се побједници девет квалификационих група, док ће се четири најбоље другопласиране селекције пласирати у бараж. Након дуела у баражу биће позната и посљедња два учесника ЕП на које се већ пласирала Италија као домаћин.

Извор: мондо.ба/Анадолија

Коментари / 0

Оставите коментар