EP do 21 - Ćavar: Protiv Velsa nas čeka teška utakmica!

"Iako smo u Bangoru pobijedili Vels sa 4:0, ovdje nas očekuje potpuno drugačija utakmica i moraćemo maksimalno da se potrudimo da dođemo do tri boda", rekao je Marijan Ćavar.

Fudbal 21.03.2018 | 16:15
EP do 21 - Ćavar: Protiv Velsa nas čeka teška utakmica!
Mlada (U21) fudbalska reprezentacija BiH u Trening centru Fudbalskog saveza BiH u Zenici vrijedno se priprema za utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Velsa i Lihtenštajna. Među izabranicima selektora Vinka Marinovića je i Marijan Ćavar, odnedavno fudbaler njemačkog bundesligaša Ajntrahta iz Frankfurta.

Iako su bh. nade u novembru prošle godine deklasirale Vels u gostima pobijedivši 4:0, Ćavar je svjestan da njega i saigrače u petak u Zenici čeka težak posao. Naglašava da opuštanja ne smije biti ni protiv autsajdera grupe “8“ Lihtenšajna, koji je na dnu tabele bez bodova.

“Već treći dan smo u Zenici i pripreme protiču u najboljem redu. Svi smo došli na okupljanje spremni i bićemo u dobroj kondiciji pred susrete sa Velsom i Lihtenštajnom. Biće to teške utakmice. Iako smo u Bangoru pobijedili Vels sa 4:0, ovdje nas očekuje potpuno drugačija utakmica i moraćemo maksimalno da se potrudimo da dođemo do tri boda“, naglašava Ćavar za zvanični sajt FS BiH.

Mladi vezni fudbaler u januaru je imao priliku i debitovati za “A“ reprezentaciju u prijateljskim susretima sa Sjedinjenim Američkim Državama i Meksikom.

“Velika je čast nastupiti za nacionalnu selekciju i srećan sam što sam imao priliku da igram za 'A' tim u Americi. Tamo smo se sastali sa jakim reprezentacijama i to je bilo veliko iskustvo za sve nas. Taj poziv me motiviše da nastavim da radim još jače kako bih u budućnosti ponovo imao priliku da budem dio seniorske selekcije“, kaže Ćavar koji je zimus iz Zrinjskog prešao u Ajntraht, a onda se okrenuo svom novom klubu:

“Trebalo mi je malo vremena da se naviknem na rad i treninge, jer se ipak radi u drugačijim uslovima nego kod nas. Uglavnom, dobro mi ide i vjerujem da će biti još bolje. Frankfurt je lijep grad i mislim da sam došao u pravu sredinu.“

BiH će utakmicu sa Velsom igrati 23. marta na stadionu “Bilino polje“ u Zenici, a četiri dana kasnije će u Vaducu odmjeriti snage sa Lihtenštajnom.

Tabela grupe “8“: Rumunija 12 bodova, BiH 9 (-1), Portugal 7 (-2), Švajcarska 7, Vels 7 (-1), Lihtenštajn 0 (-2).

Na Evropsko prvenstvo 2019. godine u Italiji i San Marino plasiraće se pobjednici devet kvalifikacionih grupa, dok će se četiri najbolje drugoplasirane selekcije plasirati u baraž. Nakon duela u baražu biće poznata i posljednja dva učesnika EP na koje se već plasirala Italija kao domaćin.

Izvor: mondo.ba/Anadolija

Komentari / 0

Ostavite komentar