О измјенама закона о платама

Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ требао би да данас, у другом читању разматра Приједлог закона о измјени Закона о платама и накнадама у институцијама БиХ.

Босна и Херцеговина 21.03.2018 | 08:05
О измјенама закона о платама
Ријеч је о законском акту који је предложила предсједавајућа Представничког дома Борјана Кришто, који предвиђа да се војницима и подофицирима Оружаних снага БиХ који имају најнижи коефицијент за обрачун плате побољша материјални статус.

У образложењу за доношење овог закона наводи се да се на овај начин жели побољшати статус запосленим војним лицима који у укупној војној структури запослених војних лица у Оружаним снагама БиХ чине 80 одсто људства, те зауставити негативни тренд напуштања Оружаних снага.

Пред посланицима ће се наћи и Приједлог закона о измјени и допунама Закона о Омбудсману за људска права БиХ у другом читању, Приједлог закона о допунама Закона о прекршајима, чији је предлагач Савјет министара, те Приједлог закона о допунама Закона о спорту у БиХ.

На дневном реду су и извјештај о раду Савјета националних мањина БиХ за 2017. годину, те извјештај о раду и финансијски извјештај Агенције за поштански саобраћај БиХ за прошлу годину.

Почетак сједнице Представничког дома Парламентране скупштине БиХ заказан је за 10.00 часова у згради заједничких институција.

(Срна)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Сандокан

21.03.2018 07:32

Само крцмите. Дрзавне бисаге пуне. Кољу акцизе. Свим ухљебасима сте вец побољсали зивотни стандард. Ста је с пензионерима Демобилисаним борцима...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Прочитати није тешко

21.03.2018 07:58

Демобилисани борци и пензионери су на ентитетским нивоима. Прво научи како функционише БиХ, па онда коментариши. Без обзира из којег си ентитета правду треба да потражиш пред ентитетским парламентима. Ако си из Р. Српске онда пиши пропало јер тамо нема протеста за побољшање стандарда те двије категорије, представници бораца и пензионера безусловно подрђавају све одлуке власти и кажу да никад није било боље и наравно ону чувену "они само хоће да протестима ослабе Р. Српску".

Name

Ре процитати

21.03.2018 11:26

Теби за истину није ни било никад боље недовољно Нест Али је на вријеме сјецамо СЕ ми владавине СДС и ПДП и колико су Биле пензије и како смо цекали по ДВА мјесеца.

Name

мани мани

21.03.2018 07:59

Треба направити измене о платама јерсу превелике плате па зато људи безе у иностранство да раде.

ОДГОВОРИТЕ