O izmjenama zakona o platama

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH trebao bi da danas, u drugom čitanju razmatra Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o platama i naknadama u institucijama BiH.

Bosna i Hercegovina 21.03.2018 | 08:05
O izmjenama zakona o platama
Riječ je o zakonskom aktu koji je predložila predsjedavajuća Predstavničkog doma Borjana Krišto, koji predviđa da se vojnicima i podoficirima Oružanih snaga BiH koji imaju najniži koeficijent za obračun plate poboljša materijalni status.

U obrazloženju za donošenje ovog zakona navodi se da se na ovaj način želi poboljšati status zaposlenim vojnim licima koji u ukupnoj vojnoj strukturi zaposlenih vojnih lica u Oružanim snagama BiH čine 80 odsto ljudstva, te zaustaviti negativni trend napuštanja Oružanih snaga.

Pred poslanicima će se naći i Prijedlog zakona o izmjeni i dopunama Zakona o Ombudsmanu za ljudska prava BiH u drugom čitanju, Prijedlog zakona o dopunama Zakona o prekršajima, čiji je predlagač Savjet ministara, te Prijedlog zakona o dopunama Zakona o sportu u BiH.

Na dnevnom redu su i izvještaj o radu Savjeta nacionalnih manjina BiH za 2017. godinu, te izvještaj o radu i finansijski izvještaj Agencije za poštanski saobraćaj BiH za prošlu godinu.

Početak sjednice Predstavničkog doma Parlamentrane skupštine BiH zakazan je za 10.00 časova u zgradi zajedničkih institucija.

(Srna)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Sandokan

21.03.2018 07:32

Samo krcmite. Drzavne bisage pune. Kolju akcize. Svim uhljebasima ste vec poboljsali zivotni standard. Sta je s penzionerima Demobilisanim borcima...

ODGOVORITE
Name

Pročitati nije teško

21.03.2018 07:58

Demobilisani borci i penzioneri su na entitetskim nivoima. Prvo nauči kako funkcioniše BiH, pa onda komentariši. Bez obzira iz kojeg si entiteta pravdu treba da potražiš pred entitetskim parlamentima. Ako si iz R. Srpske onda piši propalo jer tamo nema protesta za poboljšanje standarda te dvije kategorije, predstavnici boraca i penzionera bezuslovno podrđavaju sve odluke vlasti i kažu da nikad nije bilo bolje i naravno onu čuvenu "oni samo hoće da protestima oslabe R. Srpsku".

Name

Re procitati

21.03.2018 11:26

Tebi za istinu nije ni bilo nikad bolje nedovoljno Nest Ali je na vrijeme sjecamo SE mi vladavine SDS i PDP i koliko su Bile penzije i kako smo cekali po DVA mjeseca.

Name

mani mani

21.03.2018 07:59

Treba napraviti izmene o platama jersu prevelike plate pa zato ljudi beze u inostranstvo da rade.

ODGOVORITE