Ђорђевић: Мораш бити зао и жесток све вријеме!

Тренер Бајерна Александар Ђорђевић нема објашњење за пад у игри његовог тима у другом полувремену против Дарушафаке (84:86).

Кошарка 21.03.2018 | 11:30
Ђорђевић: Мораш бити зао и жесток све вријеме!
Немачки тим имао је 23 поена предности пред крај првог полувремена, на крају је изгубио у Истанбулу кошем у последњој секунди у првом мечу полуфинала Еврокупа.

"Неке утакмице немају разумно објашњење нити шта се догодило у другом полуврмену. Добро смо се спремили, заиста смо били спремни, одиграли смо прво полувреме изузетно добро на оба дела терена, посебно у одбрани. Играчи нису ушли са правим ставом у у трећу четвртину, мислили су све је добро, али мораш бити зао и жесток. Није било тога", рекао јеЂорђевић.

Бајерн је дозволио Дарушафаки да тројком у последњој секунди првог полувремена смањи на -17, а онда серијом грешака да се примакне на једноцифрену разлику после само пет минута у трећој четвртини.

"Отворили смо трећи период са три грешке наших најбољих играча и Дарушафака је за три минута смањила разлику на једноцифрен број, без отпора. Они су дали све од себе физички, на офантивном скоку, који смо ми контролисали у првом полувремену. Али они су доминирали у другом и то им је доносило поене из других шанси", каже тренер Бајерна.

Имао је Бајерн утакмицу у рукама, али је 11 секунди пре краја Стефан Јовић изгубио лопту при вођству 84:83.

"Једна лопта је одлучила меч, тако да је у оваквим утакмицама свака грешка важна, као наш пребрз шут за три поена у последњим секундима друге четвртине, што је њима омогућило шут за три. Последња грешка (Јовић, прим. аут) нам није карактеристична. Так нешто не може да се објасни. Имамо искуство на паркету, тада су играли наши најискуснији играчи и очекивали смо да решимо ту утакмицу. Дали смо им шансу да они одлуче великим шутом. Одиграли смо добру одбрану десет секунди, Кид је постигао кош који ће се памтити. На нама је да победимо у петак и да се вратимо овде", закључио је Ђорђевић.

Извор: Б92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

075

21.03.2018 11:42

Појма ти немаш око тренерског посла Саша! Синоћ сам гледао како просјечна екипа побиједи тим из Минхена!

ОДГОВОРИТЕ