Đorđević: Moraš biti zao i žestok sve vrijeme!

Trener Bajerna Aleksandar Đorđević nema objašnjenje za pad u igri njegovog tima u drugom poluvremenu protiv Darušafake (84:86).

Košarka 21.03.2018 | 11:30
Đorđević: Moraš biti zao i žestok sve vrijeme!
Nemački tim imao je 23 poena prednosti pred kraj prvog poluvremena, na kraju je izgubio u Istanbulu košem u poslednjoj sekundi u prvom meču polufinala Evrokupa.

"Neke utakmice nemaju razumno objašnjenje niti šta se dogodilo u drugom poluvrmenu. Dobro smo se spremili, zaista smo bili spremni, odigrali smo prvo poluvreme izuzetno dobro na oba dela terena, posebno u odbrani. Igrači nisu ušli sa pravim stavom u u treću četvrtinu, mislili su sve je dobro, ali moraš biti zao i žestok. Nije bilo toga", rekao jeĐorđević.

Bajern je dozvolio Darušafaki da trojkom u poslednjoj sekundi prvog poluvremena smanji na -17, a onda serijom grešaka da se primakne na jednocifrenu razliku posle samo pet minuta u trećoj četvrtini.

"Otvorili smo treći period sa tri greške naših najboljih igrača i Darušafaka je za tri minuta smanjila razliku na jednocifren broj, bez otpora. Oni su dali sve od sebe fizički, na ofantivnom skoku, koji smo mi kontrolisali u prvom poluvremenu. Ali oni su dominirali u drugom i to im je donosilo poene iz drugih šansi", kaže trener Bajerna.

Imao je Bajern utakmicu u rukama, ali je 11 sekundi pre kraja Stefan Jović izgubio loptu pri vođstvu 84:83.

"Jedna lopta je odlučila meč, tako da je u ovakvim utakmicama svaka greška važna, kao naš prebrz šut za tri poena u poslednjim sekundima druge četvrtine, što je njima omogućilo šut za tri. Poslednja greška (Jović, prim. aut) nam nije karakteristična. Tak nešto ne može da se objasni. Imamo iskustvo na parketu, tada su igrali naši najiskusniji igrači i očekivali smo da rešimo tu utakmicu. Dali smo im šansu da oni odluče velikim šutom. Odigrali smo dobru odbranu deset sekundi, Kid je postigao koš koji će se pamtiti. Na nama je da pobedimo u petak i da se vratimo ovde", zaključio je Đorđević.

Izvor: B92

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

075

21.03.2018 11:42

Pojma ti nemaš oko trenerskog posla Saša! Sinoć sam gledao kako prosječna ekipa pobijedi tim iz Minhena!

ODGOVORITE