Видео - Сјећања: Бербатов ударио, Ћиро изгубио!

Фудбалска репрезентација Босне и Херцеговине досад је једном играла против Бугарске и уписала пораз у Зеници прије десет година погоцима Димитра Бербатова (1:2).

Фудбал 20.03.2018 | 21:15
Видео - Сјећања: Бербатов ударио, Ћиро изгубио!
"Змајеви" имају негативан скор са Бугарима у досад једном међусобном мечу, који је одигран 20. августа 2008. године на дебију Миралема Пјанића и тадашњег селектора БиХ Мирослава Ћире Блажевића.

Бх. фудбалерима је пресудила тада прва бугарска звијезда Димитар Бербатов, који је два пута погодио мрежу "змајева" - први пут након грешке одбране, да би у наставку главом закуцао лопту у гол БиХ за побједу Бугара.

Почасни погодак за "змајеве" постигао је Сенијад Ибричић...

На том сусрету актери код "тренера свих тренера" била су и двојица Бањалучана Дарко Малетић и Бранислав Крунић, који су за наш портал евоцирали успомене од прије једне деценије у Зеници.

"Замијенио сам дрес са Бербатовом, имам га код куће, по томе се сјећам те утакмице. Тада је то био Ћирин деби на клупи БиХ. Због њега је у јавности владала велика еуфорија, а у том периоду је Бербатов потписао за Манчестер јунајтед. Био је баш моћан, дао нам је два гола", рекао је Малетић и подсјетио да су Бугари тада имали неколико одличних играча попут Мартина и Стилијана Петрова.



Некадашњи фудбалер Борца, Партизана, Зенита и других иностраних клубова додао је да Бугари, по његовом мишљењу, нису ни близу квалитета каквог су тада посједовали.

"Немају неких великих звијезда, ми смо барем по именима квалитетнији, па се надам да ће нови селектор Роберт Просинечки добро да укомпонује тим и да ће у Разграду бити све како треба. Ја им желим све најбоље".

Његов некадашњи репрезентативни колега и саиграч из бањалучког клуба Бранислав Крунић такође се присјетио догађаја од прије 10 година на "Билином пољу".

"Ако се не варам, била је то пријатељска утакмица, а оне ријетко када имају онај прави набој као што то имају такмичарски мечеви. Тада су Бугари били јако квалитетни, много квалитентији него данас. Био је то деби Ћире Блажевића и сви су хтјели да се наметну новом селектору. Ја сам тада играо прво полувријеме, а сјећам се да се тада опроштао Нермин Шабић", рекао је актуелни тренер бањалучког Жељезничара Спорт Тим.

Крунић од меча "змајева" у петак у Разграду највише очекује да покажу напредак у игри, што је приоритет њему као тренеру.

"Највише ме занима на који начин ће селектор Просинечки да неметне стил игре и какве ће новине да донесе. Да ли ће Роби донијети неки помак, то мене као тренера највише занима. Сигурно је да Бугари нису екипа којој БиХ неће моће да парира. Зато мислим да ће овај меч показати да ли БиХ може да се нада напретку или не, од стручног штаба до играча", нагласио је популарни Круна.

БиХ ће госотвати Бугарима у петак на 23. марта од 19 часова на стадиону "Лудогорец Арена" у Разграду.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар