Video - Sjećanja: Berbatov udario, Ćiro izgubio!

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine dosad je jednom igrala protiv Bugarske i upisala poraz u Zenici prije deset godina pogocima Dimitra Berbatova (1:2).

Fudbal 20.03.2018 | 21:15
Video - Sjećanja: Berbatov udario, Ćiro izgubio!
"Zmajevi" imaju negativan skor sa Bugarima u dosad jednom međusobnom meču, koji je odigran 20. avgusta 2008. godine na debiju Miralema Pjanića i tadašnjeg selektora BiH Miroslava Ćire Blaževića.

Bh. fudbalerima je presudila tada prva bugarska zvijezda Dimitar Berbatov, koji je dva puta pogodio mrežu "zmajeva" - prvi put nakon greške odbrane, da bi u nastavku glavom zakucao loptu u gol BiH za pobjedu Bugara.

Počasni pogodak za "zmajeve" postigao je Senijad Ibričić...

Na tom susretu akteri kod "trenera svih trenera" bila su i dvojica Banjalučana Darko Maletić i Branislav Krunić, koji su za naš portal evocirali uspomene od prije jedne decenije u Zenici.

"Zamijenio sam dres sa Berbatovom, imam ga kod kuće, po tome se sjećam te utakmice. Tada je to bio Ćirin debi na klupi BiH. Zbog njega je u javnosti vladala velika euforija, a u tom periodu je Berbatov potpisao za Mančester junajted. Bio je baš moćan, dao nam je dva gola", rekao je Maletić i podsjetio da su Bugari tada imali nekoliko odličnih igrača poput Martina i Stilijana Petrova.



Nekadašnji fudbaler Borca, Partizana, Zenita i drugih inostranih klubova dodao je da Bugari, po njegovom mišljenju, nisu ni blizu kvaliteta kakvog su tada posjedovali.

"Nemaju nekih velikih zvijezda, mi smo barem po imenima kvalitetniji, pa se nadam da će novi selektor Robert Prosinečki dobro da ukomponuje tim i da će u Razgradu biti sve kako treba. Ja im želim sve najbolje".

Njegov nekadašnji reprezentativni kolega i saigrač iz banjalučkog kluba Branislav Krunić takođe se prisjetio događaja od prije 10 godina na "Bilinom polju".

"Ako se ne varam, bila je to prijateljska utakmica, a one rijetko kada imaju onaj pravi naboj kao što to imaju takmičarski mečevi. Tada su Bugari bili jako kvalitetni, mnogo kvalitentiji nego danas. Bio je to debi Ćire Blaževića i svi su htjeli da se nametnu novom selektoru. Ja sam tada igrao prvo poluvrijeme, a sjećam se da se tada oproštao Nermin Šabić", rekao je aktuelni trener banjalučkog Željezničara Sport Tim.

Krunić od meča "zmajeva" u petak u Razgradu najviše očekuje da pokažu napredak u igri, što je prioritet njemu kao treneru.

"Najviše me zanima na koji način će selektor Prosinečki da nemetne stil igre i kakve će novine da donese. Da li će Robi donijeti neki pomak, to mene kao trenera najviše zanima. Sigurno je da Bugari nisu ekipa kojoj BiH neće moće da parira. Zato mislim da će ovaj meč pokazati da li BiH može da se nada napretku ili ne, od stručnog štaba do igrača", naglasio je popularni Kruna.

BiH će gosotvati Bugarima u petak na 23. marta od 19 časova na stadionu "Ludogorec Arena" u Razgradu.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar