"Промјена капитена неће угрозити атмосферу у екипи!"

Српски репрезентативци Душан Тадић и Александар Митровић сматрају да промена капитена неће много утицати на дешавања у тиму.  "Орлови" о промени капитена: Неће бити промена! Митровић и Тадић истичу да је атмосфера у репрезентацији одлична, као што је била и пре и да је најважније наставити тамо где се стало у квалификацијама.

Фудбал 20.03.2018 | 17:00
"Промјена капитена неће угрозити атмосферу у екипи!"
Репрезентација Србије окупила се у понедељак у Старој Пазови, када је селектор Младен Крстајић објавио да Бранислав Ивановић више није капитен, већ је та улога припала Александру Коларову.

Његов заменик биће Немања Матић.

"Атмосфера је супер и промена неће утицати на нас, све ће бити исто. Мислим да неће бити посебних промена", рекао је Душан Тадић. 

Слично мисли и Митровић. 

"Сагласан сам са Дуцом, то је избор селектора и ми морамо да поштујемо одлуку. Бане и Коки су највећи ауторитети у свлачионици и не би требало ништа да се промени. Данас смо одрадили други тренинг и све је ок", додао је Митровић. 

Он је казао да се екипа добро спрема за дуел са Мароком. 

"Из сваке утакмице може нешто ново да се извуче. Значиће нам да се што боље уиграмо и поправимо тактичке детаље. Када је реч о тактици, увек има простора за напредак. Идемо на победу".

Репрезентација Србије јесенас је остварила велики успех пласманом на Мундијал у Русији, као првопласирана у квалификационој групи са Републиком Ирском, Велсом и Аустријом.

"Орлови" су изборили први одлазак на велико такмичење после осам година, али су се након тога десиле неке ствари које би се пре могле очекивати у земљама које НЕЋЕ учествовати на Светском првенству у Русији.

Прво је смењен селектор Славољуб Муслин, чије место је заузео његов помоћник Младен Крстајић, а нови шок уследио је по окупљању националног тима за пријатељске утакмице против Марока и Нигерије.

Дугогодишњи капитен Бранислав Ивановић разрешен је те дужности, трака је додељена другом ветерану, Александру Коларову, чији заменик ће бити Немања Матић.

Разлози тог потеза за сада су непознати, али играчи су на конференцији за новинаре у Старој Пазови одавали утисак као да није у питању тема од нарочитог значаја...

"То је избор селектора и морамо да се сложимо са тим, да поштујемо одлуку. Бане, Коки и Матић су највећа имена у нашем тиму. Не верујем да ће бити икаквих промена. Данас смо имали други тренинг и сви смо концентрисани само на припрему утакмица против Марока и Нигерије, које ће нам помоћи да се уиграмо и тактички напредујемо. Увек има места за напредак", изјавио је Александар Митровић.

Први центарфор "орлова" ове зиме блиста у тиму Фулама, где је дошао на позајмицу из Њукасла.

"Нисам се плашио за статус у репрезентацији, мада је сада ситуација много боља, пошто сам почео редовно да играм у клубу. Сваки позив у репрезентацију гледам као прилику за ново доказивање".

Душан Тадић такође не очекује да се "селидба" капитенске траке одрази на атмосферу и оно што играчи пружају на терену.

"Атмосфера у екипи је супер, као и увек. Неће то утицати на нас и неће бити неких посебних промена", навео је офанзивни везни Саутемптона.

О циљевима током овог окупљања...

"Радимо на томе да се добро уиграмо, да се зна ко шта ради. Верујем да ћемо и убудуће имати добар учинак. Најбитније је да екипа побеђује".

Митровић је додао да му је драго што у репрезентацији има све више играча "златне" У-20 генерације са СП у Новом Зеланду. Овом приликом су то Рајковић, Вељковић, Грујић, Гаћиновић, Живковић и Максимовић, а био би и Милинковић-Савић да се није повредио.

"Доста играча те генерације прикључено је 'А' тиму. Неки су већ светске звезде, попут Сергеја и сигурно је да могу много да помогну. То су добри и вредни играчи и драго ми је што су ту. Они су будућност репрезентације, сви имају велика очекивања од њих".

Упитан шта очекује од новог система игре, који припрема селектор Крстајић, популарни Митар је одговорио да са Тадићем иза себе увек може да рачуна на употребљиве лопте.

"Екипа је на првом месту, приоритет су победе, а ја бих волео да наставим да дајем значајан допринос. Са Дуцом је увек лако играти. Он има магију у својим ногама и на мени је само да се добро крећем".

Марко Дмитровић ове сезоне је добио много комплимената за партије у шпанском Еибару.

"На папиру" је трећи голман Србије, иза Стојковића и Рајковића, али Крстајић је рекао да сви, не само голмани, сада "крећу од нуле".

"Сваки од играча има наду да ће се наћи међу путницима на Светско првенство. На нама је да вредно радимо, а селектор ће изабрати 23 имена".

Дмитровић је упитан какав би савет дао Митровићу пред утакмицу против Костарике на Мундијалу, с обзиром на то да је у Шпанији могао директно да се увери у квалитете голмана Кејлора Наваса.

"Чим брани у Реалу значи да је један од најбољих голмана на свету, али ја верујем у Митра и све наше нападаче. Верујем да можемо да дамо гол Костарики. Само треба да гледамо себе и концентришемо се на нашу игру", изјавио је Дмитровић.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар