Пјанић отворио душу...

Нисам никога издао када отишао из Рима, Наполи игра бољи фудбал, а ми паметнији! Првотимац Јувентуса о преласку у Торино који је тешко пао присталицама Роме, свлачионици Старе даме и актуелним биткама у овој сезони.

Фудбал 21.03.2018 | 23:10
Пјанић отворио душу...
Везиста Босне и Херцеговине Миралем Пјанић одласком у Јувентус на лето 2016. године испунио је најважнији такмичарски и спортски циљ у италијанском фудбалу, а то је освајање „скудета“. Његов одлазак из Роме за 32.000.000 евра у Риму је схваћен као велеиздаја. У Вечном граду су му својевремено доделили надимак „мали принц“, био је један од идола присталица Вучице, али је онда „сурови“ Јувентус активирао клаузулу из његовог уговора са Ромом и клубу из главног града Италије задао тежак ударац.

Ипак, годину и по дана касније, сјајни везиста сматра да преласком у редове Старе даме није никога издао, већ је то учинио како би осетио нове изазове.

„После пет дивних година у Роми, једноставно сам одлучио да искусим нова искуства. Јувентус ме је пратио, желели су ме у својим редовима и остетио сам потребу за другим искуством. Уосталом, играчка каријера је кратка“, рекао је Пјанић.

Титула са Ромом је деловала као немогући подухват.

„То би била јединствена емоција, али нисам успео. Жао ми је, али трудио сам се. Много људи има негативно мишљење о мени, али нисам никога издао. Тамо влада страст, од јутра до мрака размишљају о фудбалу и тиму. То је сјајно. Када побеђујеш дижу те у звезде, али то је такође и негативно јер губиш осећај за равнотежу. То је тамо проблем“.

Јувентус је потпуно другачији клуб.

„Овде се осећате као победник. Председник Ањели ми је причао о томе од првог дана. Када се окренете око себе ви видите све те трофеје. Успех је урезан у ДНК овог клуба. Квалитет играча је пресудан и свакако буде од велике помоћи, али су вам у свлачионици такође потребне и велике личности. Буфон, Кјелини, Барзаљи - људи који су створени да побеђују и који то пребацију на друге у свлачионици“.

У Роми влада вечита борба за успехом и јурњава за резултатима. То је резултирало и бројним сменама тренера.

„Луис Енрике је изванредан човек, сви смо жалили када је отишао. Нажалост, нисмо имали одговарајуће играче за његов стил фудбала. Са Здењеком Земаном није било разговора, осим Тотија, који га је познавао годинама. Атмосфера је била лоша, а узнемиравајуће то што није желео да разговара. Руди Гарсија је био добар на почетку, он је квалитетан тренер, али није знао како да преокрене ситуацију када је ушао у негативан перод. Лучано Спалети је сјајан, такође и тежак. Било је то важних шест месеци под његовим вођством“.

Рома и Јувентус су у четвртфиналу Лиге шампиона, што је од великог значаја за италијански фудбал. Ипак, има много тога што Пјанић не воли када је у питању фудбал на Апенинима.

„Има превише полемике. Потребно је понекад да се смире страсти. Италијански фудбал расте, што се може видети по резултатима Јувентуса и Роме у Лиги шампиона. Радостан сам што је Рома ту, оставио сам део срца тамо и често се враћам по њега“.

Окршаји са Реал Мадридом ће поново бити спектакуларни.

„Ми смо тимови са најачешће финала у последње време, биће то дефинитивно добра битка“.

Биће крајње драматично и у Серији А када је у питању борба за шампионску титулу.

„Мислим да Наполи игра најбољи фудбал у Серији А, али можда је Јувентус више опасан и паметнији у одбрани и организацији игре. Кључ је резултат и то је нешто за шта играмо. Слажем се тренером Алегријем по том питању“, закључио је Пјанић.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар