Узећете и ви Лигу шампиона... За једно осам година!

„А Нејмар ће освојити Златну лопту“, уверава Дидије Дрогба.

Фудбал 21.03.2018 | 16:00
Узећете и ви Лигу шампиона... За једно осам година!
Кад би се посматрало само на основу навијачког опредељења, помислили бисмо да Дидије Дрогба, као некадашњи нападач Марсеља, намерно провоцира Пари Сен Жермен. Само, бивши репрезентативац Обале Слоноваче је довољно зрела личност да га не интересују препуцавања између бившег и клуба из главно града, коме, штавише, жели да једног дана освоји Лигу шампиона.

Неће то бити баш једноставно. Упркос више од 1.000.000.000 уложених евра откако је Насер ал Келаифи преизео Парижане, најдаље што су догурали јесте четвртфинале. Ове сезоне два лагана пораза од Реал Мадрида (1:3, 1:2), као доказ да још морају да расту не би ли се у догледно време порвали за најпрестижниј пехар европског фудбала.

Као што је то урадио баш Дрогба у дресу Челсија.

„Пари Сен Жермен је на добром путу. Да би стигао до циља мора да прође још доста станица. Док сам био у Челсију, заустављани смо неколико пута у полуфиналима, једном смо изгубили финале (2008. од Манчестер јунајтеда), да бисмо напокон освојили Лигу шампуиона 2012. Потребно је време“, наводи пензионисани шпиц у интервјуу за Паризијен.

А арпски власници не маре за време. Они би хтели све и одмах. Зато су доста уложили. Није им се вратило. Бар не онолико колико су очекивали у смислу резултата.

„На примеру Пари Сен Жермена се може видети како није довољно само да имате најбоље играче на папиру да бисте подигли трофеј. Наша авантура у Челсију је трајала дуже од осам година и кад смо напокон освојли Лигу шампиона, пехар је представљаио сатисфакцију за све године труда и улагања. Осетили смо олакшање. То што смо испадали нам је помоглио. Постали смо стабилни, што је основа успеха. Челси је за то време постао велики клуб“.

ПСЖ тек то мора да уради. Да убеди и себе и друге да је кадар да се носи са највећима. И да, за почетак, одоли притиску Реал Мадрида да купи Нејмара, после само годину дана од рекордног трансфера од 222.000.000 евра.

„Нејмар ће успети на Парку принчева. Добар је момак. Његов потпис доста значи ПСЖ-у. То се види на терену. Бразилац има квалитет да једног дана освоји Златну лопту, поседује одлучност и жељу да успе“, напоменуо је Дидије Дрогба, а ми само да подсетимо да осим „одлучности и жеље“ бившег фудбалера Барселоне мотивише и 3.000.000 евра, што је бонус који ће му француски клуб исплатити ако постане најбољи на планети.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар