Uzećete i vi Ligu šampiona... Za jedno osam godina!

„A Nejmar će osvojiti Zlatnu loptu“, uverava Didije Drogba.

Fudbal 21.03.2018 | 16:00
Uzećete i vi Ligu šampiona... Za jedno osam godina!
Kad bi se posmatralo samo na osnovu navijačkog opredeljenja, pomislili bismo da Didije Drogba, kao nekadašnji napadač Marselja, namerno provocira Pari Sen Žermen. Samo, bivši reprezentativac Obale Slonovače je dovoljno zrela ličnost da ga ne interesuju prepucavanja između bivšeg i kluba iz glavno grada, kome, štaviše, želi da jednog dana osvoji Ligu šampiona.

Neće to biti baš jednostavno. Uprkos više od 1.000.000.000 uloženih evra otkako je Naser al Kelaifi preizeo Parižane, najdalje što su dogurali jeste četvrtfinale. Ove sezone dva lagana poraza od Real Madrida (1:3, 1:2), kao dokaz da još moraju da rastu ne bi li se u dogledno vreme porvali za najprestižnij pehar evropskog fudbala.

Kao što je to uradio baš Drogba u dresu Čelsija.

„Pari Sen Žermen je na dobrom putu. Da bi stigao do cilja mora da prođe još dosta stanica. Dok sam bio u Čelsiju, zaustavljani smo nekoliko puta u polufinalima, jednom smo izgubili finale (2008. od Mančester junajteda), da bismo napokon osvojili Ligu šampuiona 2012. Potrebno je vreme“, navodi penzionisani špic u intervjuu za Parizijen.

A arpski vlasnici ne mare za vreme. Oni bi hteli sve i odmah. Zato su dosta uložili. Nije im se vratilo. Bar ne onoliko koliko su očekivali u smislu rezultata.

„Na primeru Pari Sen Žermena se može videti kako nije dovoljno samo da imate najbolje igrače na papiru da biste podigli trofej. Naša avantura u Čelsiju je trajala duže od osam godina i kad smo napokon osvojli Ligu šampiona, pehar je predstavljaio satisfakciju za sve godine truda i ulaganja. Osetili smo olakšanje. To što smo ispadali nam je pomoglio. Postali smo stabilni, što je osnova uspeha. Čelsi je za to vreme postao veliki klub“.

PSŽ tek to mora da uradi. Da ubedi i sebe i druge da je kadar da se nosi sa najvećima. I da, za početak, odoli pritisku Real Madrida da kupi Nejmara, posle samo godinu dana od rekordnog transfera od 222.000.000 evra.

„Nejmar će uspeti na Parku prinčeva. Dobar je momak. Njegov potpis dosta znači PSŽ-u. To se vidi na terenu. Brazilac ima kvalitet da jednog dana osvoji Zlatnu loptu, poseduje odlučnost i želju da uspe“, napomenuo je Didije Drogba, a mi samo da podsetimo da osim „odlučnosti i želje“ bivšeg fudbalera Barselone motiviše i 3.000.000 evra, što je bonus koji će mu francuski klub isplatiti ako postane najbolji na planeti.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar