Посебна утакмица за Фелдина и гостовање без терета!

Утакмица која сама по себи носи велико физичко оптерећење, иако резултат није у првом плану. То, наравно, не значи да је победа унапред препуштена такмацу, али свима је јасно да су Црвеној звезди Јадранска лига и полуфинална серија са Морнаром приоритет.

Кошарка 20.03.2018 | 17:45
Посебна утакмица за Фелдина и гостовање без терета!
Само јутро после новог убедљивог издања и растављања Морнара на ситне делове кошаркаши Црвене звезде отпутовали су у Атину, где их вечерас очекује евролигашко гостовање Панатинаикосу у ОАКА арени.

Утакмица која сама по себи носи велико физичко оптерећење, иако резултат није у првом плану. То, наравно, не значи да је победа унапред препуштена такмацу, али свима је јасно да су Црвеној звезди Јадранска лига и полуфинална серија са Морнаром приоритет. Мада теорија и даље игра одређену улогу, пораз у Атини и евентуална победа Макабија или Басконије дефинитивно ће ставити тачку на Звездине четвртфиналне снове.

Нису они ни сада, будимо искрени, реалност, али Црвена звезда и у елитном такмичењу и даље има разлога да игра најбоље што зна и буде она права. Пре свега финансијске, затим моралне, онда и интерне - јер победа над грчким великаном свакако носи много више од само два бода у тефтеру. Даје можда и најјачу потврду да Црвена звезда у врхунској форми дочекује најважнији део сезоне и да је заиста спремна за силовиту одбрану трона. Нико, опет, не тврди супротно у случају пораза у Атини, али јасно је свима колико би победа у Атини била значајна.

Душан Алимпијевић у дом љутог противника долази са ослабљеним саставом. Немања Дангубић као једна од кључних одбрамбених карика и Перо Антић са неизмерним искуством у највећим мечевима и Звездин командант неће моћи да помогну саиграчима у походу на Атину. За првог је сезона вероватно завршена због повреде колена, други је остао у Београду из предострожности како би се спремио за гостовање у Бару. Зато ће светла позорнице бити уперена ка Џејмсу Фелдину, за кога ће ово бити утакмица с много емоција. Први пут гостује у дворани где је узео грчку титулу и два домаћа купа, тамо где је своје име вратио на евролигашку мапу.

Панатинаикос у меч са све бољом Црвеном звездом улази после важног тријумфа у Малаги, где је закрпила све рупе и спречила да зелени брод даље тоне на табели Евролиге. После три узастопна пораза, односно четири у минулих пет кола, играчима Ћавија Пасквала је добра игра у дворани Мартин Карпена била од круцијалног значаја, пошто је сада јурњава за четвртим местом и даље актуелна.

Што је још важније, Зелени по сваку цену желе да наставе помало нестварну серију резултата на домаћем терену, где је ове сезоне у четири квартала игре успео да слави само московски ЦСКА! Поред Армејаца, задовољни су кући отишли једино још кошаркаши Олимпијакоса, у правом кошаркашком двобоју градских супарника.

Панатинаикос је против Уникахе у Малаги показао озбиљност највишег степена када је за само девет минута окренуо четрнаест поена заостатка и дошао до осам поена вишка. Офанзивни арсенал Кеј Си Риверса и луцидност Ника Калатеса разорили су Уникаху, а подсетили смо се и да Панатинаикос заиста има широк нападачки и дефанзивни спектар којим уме да разбије сваког противника. Не треба ни подсећати на тројке Лукаса Лекавичијуса из другог плана, брзопотезног Криса Синглтона, све бољег повратника Мајка Џејмса и на чисту силу у оба рекета - Џејмса Гиста.

Добра вест за Ћавија Пасквала је да ће екипа бити додатно појачана опорављеним шутерима Метом Лоџеским и Никосом Папасом, због чега ће Звездина одбрана бити на још значајнијем тесту. Маркус Денмон и даље неће бити у саставу због повреде листа и вероватно ће бити изостављен и са гостовања Макабију у четвртак.

Звездин циљ у Атини је јасан - одиграти добру утакмицу и остати на таласу добрих вибрација пред утакмице с Фенербахчеом у последњој овосезонској седмици дуплог програма, а онда и најважније гостовање Морнару у Бару. Пораз не би требало много тога да промени, док би тријумф био велики као цела Атина. Играчи Звезде само не смеју себи да навуку притисак, већ да изађу и одиграју онако како знају.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар