Почела сједница Парламента РС

У Бањалуци је данас настављена сједница Народне скупштине Републике Српске на којој ће бити разматране преостале двије тачке дневног реда - интерпелације које се односе на здравствени и пензиони систем, и на јавна предузећа.

Република Српска 20.03.2018 | 10:31
Почела сједница Парламента РС
Интерпелација за разматрање политика у области здравственог и пензионог система и Интерпелација за разматрање политике управљања јавним предузећима у Републици Српској су приједлози опозиционих посланика, које су у скупштинску процедуру упутили још прошле године.

У тексту интерпелације о стању у здравству је 12 питања на која је Влада РС-а, по скупштинском пословнику, морала да одговори у року од 60 дана.

Опозиционари тврде да је стање у здравственом и пензионом систему РС алармантно, наводећи да Фонд здравственог осигурања има дуг од 450 милиона КМ, а да здравствене установе у РС-у дугују око 700 милиона КМ, односно да укупан дуг у здравству РС износи 1,1 милијарду КМ.

На посљедњем засједању, које је одржано 5. марта, између осталог усвојени су Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о штрајку, Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о извршном поступку, Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о судским таксама, те остали акти.

Након ове сједнице требало би да почне нова сједница Народне скупштине са 15 тачака дневног реда.

Посланици би требало по хитном поступку да разматрају Приједлог закона о измјени Закона о републичкој управи, Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о основном васпитању и образовању и Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о високом образовању.

На предложеном дневном реду су приједлог програма рада Народне скупштине Републике Српске за ову годину, Приједлог закона о посебном Регистру лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце, те Приједлог закона о роковима измирења новчаних обавеза у пословним трансакцијама.

(БН/Агенције)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Е

20.03.2018 10:13

Ево их чачкају зубе и промрмљају понекад како одоше људи из љепоте звана РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Е

20.03.2018 10:33

И онда дигну ручице за нови кредит...треба увести ИЗИС у Фонд здравства, па подијелити проценте.

Name

Михајло

20.03.2018 10:16

За све је ово касно, растјерани су млади и паметни из РС, требат це само угасити свјетло, дотле нас је власт довела.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дзоо

20.03.2018 10:18

Циркусијада се наставља.Имали пренос где да потросим пар цасова на лудаке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

20.03.2018 10:53

Има РТРС плус, ево Богданиц кукумаце над теским условима у којим раде здравствени радници, спомене како одлазе радници из Јавних установа ал остају у РС јер иду у приватне клинике, ако који слуцајно оде у иностранство онда је то слуцај као и у земљама окрузења тако да то је нормално све.

Name

ЗА БОГДАНИЋА

20.03.2018 12:02

МАРВЕНИ техничара ТИ И ТВОЈА КОМШИНИЦА ЖЕЉАНА СТЕ СВЕ УГАСИЛИ.НМАС ШТА МУЦАТИ, ОСТАЛИ СУ ТИ др.СА КУПЉЕНИМ ДИПЛОМАМА У КОСОВСКОЈ МИТРОВИЦИ.ТО ЉЕКАРА СТРУЧНИХ ОТИШЛИ СУ ДА БЛЕЈЕ ПО ПОЛИТИЦИ.НИСТА ЛИЦНО БОЖЕ САЧУВАЈ ЗАР др.МАКСИМОВИЦУ НИЈЕ ЖАО ТРУДА И НАПОРА ДА ПОСТАНЕ ИМЕ КАРДИОЛОГИЈЕ, АЛИ ПОЛИТИКА И ПРЕЛЕТАЦКЕ ПАРЕ.МОЈ др.СИГУРНО СИ МНОГЕ СПАСИО, АЛИ ТЕ НИКО НЕЋЕ ПО ТОМЕ ВЕЋ КАО ПОЛИТИЧКУ БУДАЛУ.