ЕК - најава 1/2-финала: Саша, чекам те у финалу!

Локомотива на Ређо Емилију, Бајерн гостује Дарушафаки у полуфиналу Еврокупа.

Кошарка 20.03.2018 | 10:15
ЕК - најава 1/2-финала: Саша, чекам те у финалу!
Два чувена српска "ћелавца" јуре финале Еврокупа! Тако би у најкраћем и уз дозу хумора која не искључује поштовање, могло да се опише оно што нас чека у полуфиналним серијама другог по квалитету континенталног клупског такмичења.

Као и у четвртфиналу, дуели Дарушафака - Бајерн, односно Локомотива - Ређо Емилија играју се на две победе, а предност домаћег терена имаће турски и руски клуб.

И Бајерн тренера Александра Ђорђевића и Дарушафака, коју с клупе предводи Дејвид Блат, пре почетка сезоне били су сврставани међу главне фаворите за освајање трофеја и пласман у Евролигу следеће сезоне. Популарна Дачка је такмичење у групи у првој фази завршила са учинком 8-2, док је Бајерн такође био први у групи са 9-1. Даље, обе екипе имале су идентичан учинак од 5-1 у Топ 16. Када је у питању четвртфинале, ту је Дарушафака прошла лагано, у само две утакмице елиминисала је подгоричку Будућност, док је Ђорђевићева екипа морала да игра три утакмице против руског Уникса. Није било грешке код Бајерна и предности домаћег терена у тој серији. Управо би тај домаћи терен требало да буде плус на страни Дарушафаке у полуфиналу. У досадашњем току сезоне Бајерн је добио свих 10 мечева на свом терену у Еврокупу, а на страни има учинак 6-3.

Други српски тренерски "ћелавац" Саша Обрадовић и његова Локомотива требало би да има нешто лакши посао против италијанске Ређо Емилије. Локомотива је једини тим који још нема пораз у Еврокупу ове сезоне. Оно по чему је Обрадовићева екипа такође специфична је игра у одбрани која је на граници фанатизма. Локомотива просечно у Еврокупу прима само 68,8 поена, њамање у овом такмичењу. И Ређо Емилија је одлична у овом сегменту игре, просечно је дозвољавала ривалима 75 поена по утакмици. Из тако јаких дефанзива као последица су дошли и подаци о броју изгубљених лопти које имају ривали Локомотиве (14,7 по мечу) и Ређо Емилије (13,8). Иначе, руској екипи ово ће бити треће полуфинале Еврокупа у клупској историји, док се Италијани први пут налазе у овој фази такмичења.

Реванш мечеви су на програму у петак, а евентуалне мајсторице биће на програму 28. марта.

ЕВРОКУП - ПОЛУФИНАЛЕ (ПРВИ МЕЧЕВИ)

Уторак
17.30: Локомотива Кубањ - Ређо Емилија 
18.45: Дарушафака - Бајерн 

Извор: моззартспорт

Фото: МН Пресс / Баyерн Муницх

Коментари / 0

Оставите коментар