Марсеј и Лион пред казном УЕФА-е!

Фудбалски клубови Лион и Марсеј ће по свему судећи бити кажњени због изгреда њихових навијача на утакмицама Лиге Европе.

Фудбал 21.03.2018 | 10:00
Марсеј и Лион пред казном УЕФА-е!
Навијачи Лиона су се сукобили са полицијом уочи реванша осмине финала Лиге Европе против московског ЦСКА. Лион је био домаћин, а нереди су се десили испред стадиона.

Повређени су и полицајци и навијачи, који су касније имали и расистичке испаде, а паљена је и пиротехника, па ће Лион бити у проблему и због лоше организације утакмице.

Марсеј је на удару због инцидената на стадиону Сан Мамес када су Французи играли против Атлетик Билбаа такође у Лиги Европе. Тада су избодени редари, а повређена је и девојчица.

Да све буде још горе, навијачи две екипе су се и међусобно сукобиле током викенда у Марсеју па ће и дисциплинска комисија Фудбалског савеза Француске имати пуне руке посла.

Лион је већ под двогодишњом условном казном УЕФА због навијача од априла прошле 2017. Правила УЕФА кажу да се у случају поновљених инцидената потврђује првобитна казна. Клуб се саопштењем оградио од таквог понашања својих присталица.

Лион је у дербију победио са 3:2, али је у Лиги Европе Лион испао од ЦСКА поразом 3:2, док је Марсеј прошао у даље јер је на Сан Мамесу оверио пролаз победом 2:1.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар