Marsej i Lion pred kaznom UEFA-e!

Fudbalski klubovi Lion i Marsej će po svemu sudeći biti kažnjeni zbog izgreda njihovih navijača na utakmicama Lige Evrope.

Fudbal 21.03.2018 | 10:00
Marsej i Lion pred kaznom UEFA-e!
Navijači Liona su se sukobili sa policijom uoči revanša osmine finala Lige Evrope protiv moskovskog CSKA. Lion je bio domaćin, a neredi su se desili ispred stadiona.

Povređeni su i policajci i navijači, koji su kasnije imali i rasističke ispade, a paljena je i pirotehnika, pa će Lion biti u problemu i zbog loše organizacije utakmice.

Marsej je na udaru zbog incidenata na stadionu San Mames kada su Francuzi igrali protiv Atletik Bilbaa takođe u Ligi Evrope. Tada su izbodeni redari, a povređena je i devojčica.

Da sve bude još gore, navijači dve ekipe su se i međusobno sukobile tokom vikenda u Marseju pa će i disciplinska komisija Fudbalskog saveza Francuske imati pune ruke posla.

Lion je već pod dvogodišnjom uslovnom kaznom UEFA zbog navijača od aprila prošle 2017. Pravila UEFA kažu da se u slučaju ponovljenih incidenata potvrđuje prvobitna kazna. Klub se saopštenjem ogradio od takvog ponašanja svojih pristalica.

Lion je u derbiju pobedio sa 3:2, ali je u Ligi Evrope Lion ispao od CSKA porazom 3:2, dok je Marsej prošao u dalje jer je na San Mamesu overio prolaz pobedom 2:1.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar