Здовц: А, нама аплаузи?!

Шта је тренер Цедевите рекао после пораза у Подгорици. . . ?

Кошарка 19.03.2018 | 14:45
Здовц: А, нама аплаузи?!
Сигурни смо да ни сам није могао да поверује шта су све његови играчи урадили у последњих 60-ак секунди тилера у "Морачи".

Пре свих, Вил Чери.

После свега, иако је могао да буде и оштрији, словеначки тренер Јуре Здовц сликовито је показао на који начин је доживео пораз своје Цедевите на старту полуфиналне серије плеј-офа у Подгорици.

"Видим да још аплаудирају играчима Будућности", рекао је Здовц који је на конференцији за медије говорио пре колеге са клупе црногорског тима, Александра Џикића.

"Морали би да тапшу и нама, али за приказане глупости, јер смо им поклонили победу. Због тога сам јако љут, али шта је ту је, на жалост је утакмица завршила тако како јесте. Будућност води 1:0 и морали бисмо ово што пре да заборавимо. Показали смо да имамо квалитет, а да смо били мало паметнији сигурно бисмо добили. Ту нема дилеме".

Према његовим речима, Подгоричани сада имају психолошку предност пред други меч у Загребу, јер - како је рекао - имају право на поправни и у Подгорици у евентуалној "мајсторици".

Здовц је изразио наду да нико из тима Цедевите, када следећи пут буду долазили у Подгорицу, неће "добити" и упаљач у главу.

"Не могу да схватим да помоћни тренер добије упаљач у главу и да се то не санкционише. То ми такође није јасно. Опет кажем, имали смо шансу, сами смо криви и сад идемо даље".

Здовц је нагласио да је јако љут на своје играче јер су дозволили Немањи Гордићу да без ометања шутира тројку и додао да је Цедевита, генерално, примила превише поена.

"Верујем да се можемо вратити, само је питање како ће ово утицати психолошки на нас".

Други меч на распореду је наредне недеље, 25. марта у Загребу, а евентуална мајсторица биће одиграна 31. марта поново у Подгорици.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар