Zdovc: A, nama aplauzi?!

Šta je trener Cedevite rekao posle poraza u Podgorici. . . ?

Košarka 19.03.2018 | 14:45
Zdovc: A, nama aplauzi?!
Sigurni smo da ni sam nije mogao da poveruje šta su sve njegovi igrači uradili u poslednjih 60-ak sekundi tilera u "Morači".

Pre svih, Vil Čeri.

Posle svega, iako je mogao da bude i oštriji, slovenački trener Jure Zdovc slikovito je pokazao na koji način je doživeo poraz svoje Cedevite na startu polufinalne serije plej-ofa u Podgorici.

"Vidim da još aplaudiraju igračima Budućnosti", rekao je Zdovc koji je na konferenciji za medije govorio pre kolege sa klupe crnogorskog tima, Aleksandra Džikića.

"Morali bi da tapšu i nama, ali za prikazane gluposti, jer smo im poklonili pobedu. Zbog toga sam jako ljut, ali šta je tu je, na žalost je utakmica završila tako kako jeste. Budućnost vodi 1:0 i morali bismo ovo što pre da zaboravimo. Pokazali smo da imamo kvalitet, a da smo bili malo pametniji sigurno bismo dobili. Tu nema dileme".

Prema njegovim rečima, Podgoričani sada imaju psihološku prednost pred drugi meč u Zagrebu, jer - kako je rekao - imaju pravo na popravni i u Podgorici u eventualnoj "majstorici".

Zdovc je izrazio nadu da niko iz tima Cedevite, kada sledeći put budu dolazili u Podgoricu, neće "dobiti" i upaljač u glavu.

"Ne mogu da shvatim da pomoćni trener dobije upaljač u glavu i da se to ne sankcioniše. To mi takođe nije jasno. Opet kažem, imali smo šansu, sami smo krivi i sad idemo dalje".

Zdovc je naglasio da je jako ljut na svoje igrače jer su dozvolili Nemanji Gordiću da bez ometanja šutira trojku i dodao da je Cedevita, generalno, primila previše poena.

"Verujem da se možemo vratiti, samo je pitanje kako će ovo uticati psihološki na nas".

Drugi meč na rasporedu je naredne nedelje, 25. marta u Zagrebu, a eventualna majstorica biće odigrana 31. marta ponovo u Podgorici.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar