Џикић: Ја нисам битан, већ на маргини!

Стратег Будућност Александар Џикић захвалио се навијачима у "Морачи" на скандирању његовог имена после победе над Цедевитом, али истакао да је он у свему у другом плану.

Кошарка 19.03.2018 | 11:15
Џикић: Ја нисам битан, већ на маргини!
Овако-онако, Подгоричани су повели 1:0 у серији полуфинала плеј-офа АБА лиге после још једног неизвесног и драматичног дуела са старим ривалом из Загреба.

И, док је Јуре Здовц у "Морачи" констатовао да је његов тим победио сам себе, тренер Будућности Александар Џикић говорио је отворено, емотивно, у свом стилу...

"Честитаћу Цедевити, јер је одлично одиграла. Играли смо много пута ове сезоне. Нема ту пуно ствари које те могу изненадити, осим индивидуалног квалитета Николса и Черија који су гости максимално искористили", рекао је Џикић и нагласио шта му се није допало:

"У одбрани смо били мало мекши него што бих волео. Они су погађали тешке шутеве, свака част. Морамо у Загребу бити бољи да бисмо победили".

Посебно се тренер Будућности осврнуо на атмосферу коју су створили навијачи у испуњеној дворани "Морача".

"Што се тиче навијача, хвала им што су дошли и навијали овако. Ја сам васпитан тако да навијам и кад губим. Не тражим да људи буду као ја, али заиста су нам вечерас помогли. Одавно није било овако", рекао је Џикић и додао:

"Херој меча је Лендри, што се мене тиче, јер је тражио да игра. Можда то изгледа мало, али је дало времена да се екипа сабере, пронађе фокус у тих његових седам минута на терену. Тек је 1:0, опоравићемо се и ми и они. Хвала навијачима на скандирању на крају, али нисам ја толико битан, мени је битна енергија, како су се играчи и навијачи 'интегрисали'", говорио је Џикић и склонио себе у други план:

"А ја сам ту на маргини".

Други меч на распореду је наредне недеље, 25. марта у Загребу, а евентуална мајсторица биће одиграна 31. марта поново у Подгорици.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар