Džikić: Ja nisam bitan, već na margini!

Strateg Budućnost Aleksandar Džikić zahvalio se navijačima u "Morači" na skandiranju njegovog imena posle pobede nad Cedevitom, ali istakao da je on u svemu u drugom planu.

Košarka 19.03.2018 | 11:15
Džikić: Ja nisam bitan, već na margini!
Ovako-onako, Podgoričani su poveli 1:0 u seriji polufinala plej-ofa ABA lige posle još jednog neizvesnog i dramatičnog duela sa starim rivalom iz Zagreba.

I, dok je Jure Zdovc u "Morači" konstatovao da je njegov tim pobedio sam sebe, trener Budućnosti Aleksandar Džikić govorio je otvoreno, emotivno, u svom stilu...

"Čestitaću Cedeviti, jer je odlično odigrala. Igrali smo mnogo puta ove sezone. Nema tu puno stvari koje te mogu iznenaditi, osim individualnog kvaliteta Nikolsa i Čerija koji su gosti maksimalno iskoristili", rekao je Džikić i naglasio šta mu se nije dopalo:

"U odbrani smo bili malo mekši nego što bih voleo. Oni su pogađali teške šuteve, svaka čast. Moramo u Zagrebu biti bolji da bismo pobedili".

Posebno se trener Budućnosti osvrnuo na atmosferu koju su stvorili navijači u ispunjenoj dvorani "Morača".

"Što se tiče navijača, hvala im što su došli i navijali ovako. Ja sam vaspitan tako da navijam i kad gubim. Ne tražim da ljudi budu kao ja, ali zaista su nam večeras pomogli. Odavno nije bilo ovako", rekao je Džikić i dodao:

"Heroj meča je Lendri, što se mene tiče, jer je tražio da igra. Možda to izgleda malo, ali je dalo vremena da se ekipa sabere, pronađe fokus u tih njegovih sedam minuta na terenu. Tek je 1:0, oporavićemo se i mi i oni. Hvala navijačima na skandiranju na kraju, ali nisam ja toliko bitan, meni je bitna energija, kako su se igrači i navijači 'integrisali'", govorio je Džikić i sklonio sebe u drugi plan:

"A ja sam tu na margini".

Drugi meč na rasporedu je naredne nedelje, 25. marta u Zagrebu, a eventualna majstorica biće odigrana 31. marta ponovo u Podgorici.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar