Тадић асистирао за полуфинале ФА купа!

Тадић асистенцијом "погурао" Саутемптон у полуфинале! Фудбалери Саутемптона савладали су Виган 2:0 (1:0) и пласирали се у полуфинале ФА Купа. Српски фудбалер отворио је тврдог домаћина у "Граду рагбија". Ипак, "свеце" чека ђаволски тежак посао у Премијер лиги.

Фудбал 18.03.2018 | 18:30
Тадић асистирао за полуфинале ФА купа!
"Свеци" су на гостовању код трећелигаша повели преко Пјер-Емила Хојберга у 62. минуту, после центаршута Душана Тадића из корнера.

Домаћин је у финишу свим снагама јурио изненађење, што је Саутемптону оставили простор за контранападе, а из једног од њих Алвес Седрик је у надокнади времена "оверио" победу.

У међувремену, Маноло Габијадини је пропустио прилику да стави "тачку" већ у 73. минуту, Ден Бурн је направио пенал, али је Кристијан Волтон одбранио шут Италијану са 11 метара. 

Саутемптон се придружио екипама Тотенхема и Манчестер јунајтеда које су у суботу избориле пласман на Вембли. Четврти учесник ће бити познат након дуела последња два шампиона Енглеске – Лестера и Челсија. 

Њихов дуел је почео у 17:30 часова.

На месту на ком је суверени лидер Премијер лиге завршио учешће у ФА купу, "дављеник" је наставио ка полуфиналу.

Фудбалери Вигана приредили су, за сада, највећу сензацију сезоне у енглеском фудбалу елиминацијом Манчестер ситија у осмини финала 137. издања најстаријег такмичења на свету, када се прославио Вил Григ, али су ове недеље заустављени у дуелу са екипом која има 53 бода мање од "грађана".

На дебију Марка Хјуза, који ће покушати да избрише нагомилане поразе под отпуштеним Маурисијом Пелегрином, "свеци" су забележили пету победу од новембра.

Четири су остварили у ФА купу, тако да ће упоредо са утакмицом полуфинала на "Вемблију" припремати и борбу за опстанак у елитном рангу: Виган - Саутемптон 0:2 (0:0).

Наш репрезентативац Душан Тадић наместио је први гол сјајним центаршутем из корнера, који је пао право на петерац, одакле је статичну одбрану плаво-белих првим поготком у дресу Саутемптона казнио Пјер-Емил Хојбјерг.

Данац је првенац од доласка из Бајерна уписао у 62. минуту, а када је домаће навијаче на "Ди-Ви стадиону" обрадовала одлука арбитра Мајка Оливера да се игра још четири минута - хладним тушем полио их је штопер Чеј Данкли.

Док се он мислио да ли да крене на пас резервисте Нејтана Редмонда са левог бока, или да чека Алвеша Седрика, није урадио ни једно ни друго па је португалски бек истрчао сам Кристијана Волтона у 91. минуту и рутински га савладао за коначних 0:2.

И Седрику је то био први гол од трансфера из лисабонског Спортинга.

Хјуз је од Пелегрина, који је фантастично водио Алавес прошле сезоне па доживео дебакл у првом искуству на Острву, преузео "покошен" тим који је од утакмице са Евертоном (4:1) 26. новембра забележио само једну победу у 17 кола Премијер лиге.

У истом периоду, моцми са "Сент Мериза" избацивали су редом Фулам, Вотфорд, ВБА и данас Виган из ФА купа, тако да ће у недељу увече по завршетку меча Лестер - Челси сазнати ривала у полуфиналу такмичења које је започело 737 екипа из свих крајева Енглеске и Велса.

Од ове утакмице више нема тимова који не играју Премијер лигу.

Иначе, Хјуза после ове слатке увертире чека озбиљан и тежак посао у нади да је могуће сачувати премијерлигашки статус. Саутемптон већ у следећем колу гостује Вест Хему, првом тиму изнад црте, који има два бода више, а потом Тадића и другове чека пакао: гостовање Арсеналу, меч са Челсијем код куће, па пут у Лестер.

П. С. Тадић је на 32. наступу за Саутемптон ове сезоне забележио четврту асистенцију, колико има и голова. Прошле сезоне дао је три гола и осам пута асистирао, а претпрошле имао је девет голова и 14 асистенција. У сезони 2014/15, његовој првој од трансфера из Твентеа, имао је пет голова и девет асистенција.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар