Tadić asistirao za polufinale FA kupa!

Tadić asistencijom "pogurao" Sautempton u polufinale! Fudbaleri Sautemptona savladali su Vigan 2:0 (1:0) i plasirali se u polufinale FA Kupa. Srpski fudbaler otvorio je tvrdog domaćina u "Gradu ragbija". Ipak, "svece" čeka đavolski težak posao u Premijer ligi.

Fudbal 18.03.2018 | 18:30
Tadić asistirao za polufinale FA kupa!
"Sveci" su na gostovanju kod trećeligaša poveli preko Pjer-Emila Hojberga u 62. minutu, posle centaršuta Dušana Tadića iz kornera.

Domaćin je u finišu svim snagama jurio iznenađenje, što je Sautemptonu ostavili prostor za kontranapade, a iz jednog od njih Alves Sedrik je u nadoknadi vremena "overio" pobedu.

U međuvremenu, Manolo Gabijadini je propustio priliku da stavi "tačku" već u 73. minutu, Den Burn je napravio penal, ali je Kristijan Volton odbranio šut Italijanu sa 11 metara. 

Sautempton se pridružio ekipama Totenhema i Mančester junajteda koje su u subotu izborile plasman na Vembli. Četvrti učesnik će biti poznat nakon duela poslednja dva šampiona Engleske – Lestera i Čelsija. 

Njihov duel je počeo u 17:30 časova.

Na mestu na kom je suvereni lider Premijer lige završio učešće u FA kupu, "davljenik" je nastavio ka polufinalu.

Fudbaleri Vigana priredili su, za sada, najveću senzaciju sezone u engleskom fudbalu eliminacijom Mančester sitija u osmini finala 137. izdanja najstarijeg takmičenja na svetu, kada se proslavio Vil Grig, ali su ove nedelje zaustavljeni u duelu sa ekipom koja ima 53 boda manje od "građana".

Na debiju Marka Hjuza, koji će pokušati da izbriše nagomilane poraze pod otpuštenim Maurisijom Pelegrinom, "sveci" su zabeležili petu pobedu od novembra.

Četiri su ostvarili u FA kupu, tako da će uporedo sa utakmicom polufinala na "Vembliju" pripremati i borbu za opstanak u elitnom rangu: Vigan - Sautempton 0:2 (0:0).

Naš reprezentativac Dušan Tadić namestio je prvi gol sjajnim centaršutem iz kornera, koji je pao pravo na peterac, odakle je statičnu odbranu plavo-belih prvim pogotkom u dresu Sautemptona kaznio Pjer-Emil Hojbjerg.

Danac je prvenac od dolaska iz Bajerna upisao u 62. minutu, a kada je domaće navijače na "Di-Vi stadionu" obradovala odluka arbitra Majka Olivera da se igra još četiri minuta - hladnim tušem polio ih je štoper Čej Dankli.

Dok se on mislio da li da krene na pas rezerviste Nejtana Redmonda sa levog boka, ili da čeka Alveša Sedrika, nije uradio ni jedno ni drugo pa je portugalski bek istrčao sam Kristijana Voltona u 91. minutu i rutinski ga savladao za konačnih 0:2.

I Sedriku je to bio prvi gol od transfera iz lisabonskog Sportinga.

Hjuz je od Pelegrina, koji je fantastično vodio Alaves prošle sezone pa doživeo debakl u prvom iskustvu na Ostrvu, preuzeo "pokošen" tim koji je od utakmice sa Evertonom (4:1) 26. novembra zabeležio samo jednu pobedu u 17 kola Premijer lige.

U istom periodu, mocmi sa "Sent Meriza" izbacivali su redom Fulam, Votford, VBA i danas Vigan iz FA kupa, tako da će u nedelju uveče po završetku meča Lester - Čelsi saznati rivala u polufinalu takmičenja koje je započelo 737 ekipa iz svih krajeva Engleske i Velsa.

Od ove utakmice više nema timova koji ne igraju Premijer ligu.

Inače, Hjuza posle ove slatke uvertire čeka ozbiljan i težak posao u nadi da je moguće sačuvati premijerligaški status. Sautempton već u sledećem kolu gostuje Vest Hemu, prvom timu iznad crte, koji ima dva boda više, a potom Tadića i drugove čeka pakao: gostovanje Arsenalu, meč sa Čelsijem kod kuće, pa put u Lester.

P. S. Tadić je na 32. nastupu za Sautempton ove sezone zabeležio četvrtu asistenciju, koliko ima i golova. Prošle sezone dao je tri gola i osam puta asistirao, a pretprošle imao je devet golova i 14 asistencija. U sezoni 2014/15, njegovoj prvoj od transfera iz Tventea, imao je pet golova i devet asistencija.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar