Бјелица и Богдан солидни, али су њихове екипе поражене!

Немања Бјелица и Богдан Богдановић имали су запажене улоге у ноћи између суботе и недеље, али су њихови тимови поражени у НБА лиги.

Кошарка 18.03.2018 | 13:15
Бјелица и Богдан солидни, али су њихове екипе поражене!
Бјеличина Минесота изгубила је од “рањеног” Сан Антонија резултатом 117:101, док је Сакраменто био неуспешан на гостовању Јути – 103:97.

Некадашњи кошаркаш Фенербахчеа и МВП Евролиге поново је добио велику минутажу, пуних 37 минута, али није био толико кошгетерски расположен – Бели је постигао 7 поена (3-7 из игре, 1-2 за три), уз 8 скокова, једне асистенције и две изгубљене лопте. 

Најефикаснији код Тимбервулвса био је Карл-Ентони Таунс са 21 поеном и 9 скокова, али су једино “двоцифрени” још били Ендру Вигинс са 21 поеном, односно Џеф Тиг са 16.

После изједначене прве четвртине, Спарси су у другој додали гас и на одмор отишли са +11. Од тог тренутка су лако одржавали вођство, гости нису успевали да им озбиљније запрете и ‘Мамузе’ су се вратиле где припадају – на место које води у плеј-оф. 

Доминирао је Ламаркус Олдриџ са 39 поена, 10 скокова и 2 блокаде, Геј је додао 14, док су по 12 имали Пау Гасол, Пати Милс и Дени Грин. 

Сан Антонио је сада седми на Западу са 40 победа и 30 пораза, одмах испод Минесоте која има идентичан учинак.

Сакраменто је пружио добар отпор ‘Џезерима’, али је домаћин пребацио у већу брзину током другог полувремена и спаса за Кингсе није било. Након изједначене две деонице, Јута је преузела контролу почетком другог полувремена и предност је прешла на другу страну.

‘Краљеви’ су држали прикључак, увек били на три-четири поена мањка, али су посустали у финишу и доживели нови пораз.

Богдановић је играо скоро 27 минута и убацио 12 поена (5-17 из игре, 2-3 за три), имао 2 скока и по асистенцију и украдену лопту. Колико је Сакраменто био нападачки слаб показује податак да је Богдан био други најефикаснији играч свог тима, иза Бадија Хилда који је меч завршио са 23 поена и по 6 скокова и асистенција.



Фокс и Темпл додали су по 11 и то су сви играчи гостујућег тима са двоцифреним учинком.

Они нису имали решења за двојац Донован Мичел-Руди Гобер – први је постигао 28 поена, упркос томе што је тројке шутирао 1-8, док је други уз 22 поена ухватио 13 лопти.

Јута је поред горенаведених екипа трећи учесник Западне конференције са скором 40-30 и држи пето место, док је Сакраменто 12. са 23 победе и 48 пораза.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар