Bjelica i Bogdan solidni, ali su njihove ekipe poražene!

Nemanja Bjelica i Bogdan Bogdanović imali su zapažene uloge u noći između subote i nedelje, ali su njihovi timovi poraženi u NBA ligi.

Košarka 18.03.2018 | 13:15
Bjelica i Bogdan solidni, ali su njihove ekipe poražene!
Bjeličina Minesota izgubila je od “ranjenog” San Antonija rezultatom 117:101, dok je Sakramento bio neuspešan na gostovanju Juti – 103:97.

Nekadašnji košarkaš Fenerbahčea i MVP Evrolige ponovo je dobio veliku minutažu, punih 37 minuta, ali nije bio toliko košgeterski raspoložen – Beli je postigao 7 poena (3-7 iz igre, 1-2 za tri), uz 8 skokova, jedne asistencije i dve izgubljene lopte. 

Najefikasniji kod Timbervulvsa bio je Karl-Entoni Tauns sa 21 poenom i 9 skokova, ali su jedino “dvocifreni” još bili Endru Vigins sa 21 poenom, odnosno Džef Tig sa 16.

Posle izjednačene prve četvrtine, Sparsi su u drugoj dodali gas i na odmor otišli sa +11. Od tog trenutka su lako održavali vođstvo, gosti nisu uspevali da im ozbiljnije zaprete i ‘Mamuze’ su se vratile gde pripadaju – na mesto koje vodi u plej-of. 

Dominirao je Lamarkus Oldridž sa 39 poena, 10 skokova i 2 blokade, Gej je dodao 14, dok su po 12 imali Pau Gasol, Pati Mils i Deni Grin. 

San Antonio je sada sedmi na Zapadu sa 40 pobeda i 30 poraza, odmah ispod Minesote koja ima identičan učinak.

Sakramento je pružio dobar otpor ‘Džezerima’, ali je domaćin prebacio u veću brzinu tokom drugog poluvremena i spasa za Kingse nije bilo. Nakon izjednačene dve deonice, Juta je preuzela kontrolu početkom drugog poluvremena i prednost je prešla na drugu stranu.

‘Kraljevi’ su držali priključak, uvek bili na tri-četiri poena manjka, ali su posustali u finišu i doživeli novi poraz.

Bogdanović je igrao skoro 27 minuta i ubacio 12 poena (5-17 iz igre, 2-3 za tri), imao 2 skoka i po asistenciju i ukradenu loptu. Koliko je Sakramento bio napadački slab pokazuje podatak da je Bogdan bio drugi najefikasniji igrač svog tima, iza Badija Hilda koji je meč završio sa 23 poena i po 6 skokova i asistencija.



Foks i Templ dodali su po 11 i to su svi igrači gostujućeg tima sa dvocifrenim učinkom.

Oni nisu imali rešenja za dvojac Donovan Mičel-Rudi Gober – prvi je postigao 28 poena, uprkos tome što je trojke šutirao 1-8, dok je drugi uz 22 poena uhvatio 13 lopti.

Juta je pored gorenavedenih ekipa treći učesnik Zapadne konferencije sa skorom 40-30 i drži peto mesto, dok je Sakramento 12. sa 23 pobede i 48 poraza.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar