Интервју - Анћелоти: Јуве и Рома могу да избаце Реал и Барсу!

"Волим Милан и Гатуза јер играју као тим. Наполи је лепши, Јувентус јачи. Желим да тренирам некога", поручује прослављени Италијан у великом интервјуу за Газету.

Фудбал 18.03.2018 | 23:15
Интервју - Анћелоти: Јуве и Рома могу да избаце Реал и Барсу!
Један од најтраженијих тренера на бироу рада тренутно је Карло Анћелоти. Брзо је прослављени Италијан преболео фијаско и отказ на клупи Бајерна из Минхена, а наредни месеци могли би да донесу његов повратак на тренерску клупу и нову авантуру.

Конкретну понуду за сада му је дао само Фудбалски савез Италије, али Анћелоти одбија дискусију на ту тему. Каже да није време...

“Не питајте ме ништа о репрезентацији. Још увек нисам ништа одлучио, договорили смо се да сачекамо до јуна”, одговорио је Анћелоти на питање новинара Газете дело Спорт.

Како вам се чини жреб за четвртфинале Лиге шампиона?

“Па, рецимо да је јако компликован. Јувентус је нешто искуснији од Роме у оваквим утакмицама, али Вучица је изашла из кризе и може да покуша да направи изненађење. У оваквим мечевима броје се најситнији детаљи, као што су судијске одлуке или мале повреде. Надам се да ће обе екипе оставити добар утисак.”

Процентуално, колике им шансе дајете?

“Не знам... Ни Јуве ни Рома сигурно нису фаворити у четвртфиналу, јер играју против два великана светског фудбала. Али сигурно могу да се носе с њима и да направе изненађење.”

Ни шпански тимови нису без мане?

“Наравно да нису. Понављам много детаља одлучује у Лиги шампиона, довољна је једна мала судијска грешка да вас избаци. Барса и Реал су фаворити, не само због искуства већ и зато што имају Месија и Роналда.” 

Да ли је Барселона јача од Реала ако погледамо табелу Примере где је огромна бодовна разлика?

“Не, мислим да није. Барселона је просто била боља у првенству, али верујем да су обе екипе играчки на сличном нивоу. Оба тима имају таленат и искуство оно што је потребно за освјање Лиге шампиона.”

Ко ће освојити Скудето? Јувентус или Наполи?

“Зна се да је Јувентус фаворит тако да неће бити изненађење ако поново буде шампион. Наполи је урадио сјајне ствари ове сезоне, али је опет изгубио ритам поразом од Роме на Сан Паолу. Није све изгубљено, иако је четири бода разлике у корист Торинеза, то се може надокнадити.”

Општи утисак - Наполи игра најлепши фудбал у Италији и најспектакуларнији у Европи. Штета ако не буду шампиони?

“Наполитанци играју добро, али то је субјективно мишљење. Волим Наполи, али и Јувентус, и делује ми да је Стара дама боља од њих. Бране се спектакуларно и идеално користе све квалитете које имају фудбалери. Бољи су од осталих ривала у лиги. Што се тиче лепоте у игри, то је субјективна ствар. Како ко види. За мене је привлачније да видим тим који зна како да се брани. Оно што ценим код Наполија је идентитет који су изградили, али има га и Јувентус.”

Како вам се свиђа посао који са Миланом ради ваш пријатељ Гатузо?

“Добро, играју као тим. Рино је успео да им наметне идеје колективне борбе, да им усади ратнички дух.”

Да ли је као играч наговештавао овакву тренерску каријеру?

“Његове главне карактеристике увек су биле одлучност и посвећеност, никада се није предавао. И сада док је на почетку имао проблеме с Росонерима није се предао. Гатузо је врло интелигентан момак са којим је све могуће.”

Монтела је пукао у Милану, али је са Севиљом избацио Манчестер Јунајтед и Посебног у Лиги шампиона. Шта је оно што карактерише доброг тренера? 

“Врло је лако: о тренеру суде само резултати. Знамо да је тако од почетка и тако се односимо према томе, али то је такође само слободна и површна оцена, јер у суштини има ту много нечега више. Данашњи фудбал је комплекснија ствар: методологија рада, мотивација фудбалера и однос који градите са њима. Све је то важно, наравно уз резултат.”

Који је ваш циљ тренутно?

“Да се вратим тренерском полсу. Волим то што радим, мислим да је време”, закључио је Карло Анћелоти.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар