Intervju - Anćeloti: Juve i Roma mogu da izbace Real i Barsu!

"Volim Milan i Gatuza jer igraju kao tim. Napoli je lepši, Juventus jači. Želim da treniram nekoga", poručuje proslavljeni Italijan u velikom intervjuu za Gazetu.

Fudbal 18.03.2018 | 23:15
Intervju - Anćeloti: Juve i Roma mogu da izbace Real i Barsu!
Jedan od najtraženijih trenera na birou rada trenutno je Karlo Anćeloti. Brzo je proslavljeni Italijan preboleo fijasko i otkaz na klupi Bajerna iz Minhena, a naredni meseci mogli bi da donesu njegov povratak na trenersku klupu i novu avanturu.

Konkretnu ponudu za sada mu je dao samo Fudbalski savez Italije, ali Anćeloti odbija diskusiju na tu temu. Kaže da nije vreme...

“Ne pitajte me ništa o reprezentaciji. Još uvek nisam ništa odlučio, dogovorili smo se da sačekamo do juna”, odgovorio je Anćeloti na pitanje novinara Gazete delo Sport.

Kako vam se čini žreb za četvrtfinale Lige šampiona?

“Pa, recimo da je jako komplikovan. Juventus je nešto iskusniji od Rome u ovakvim utakmicama, ali Vučica je izašla iz krize i može da pokuša da napravi iznenađenje. U ovakvim mečevima broje se najsitniji detalji, kao što su sudijske odluke ili male povrede. Nadam se da će obe ekipe ostaviti dobar utisak.”

Procentualno, kolike im šanse dajete?

“Ne znam... Ni Juve ni Roma sigurno nisu favoriti u četvrtfinalu, jer igraju protiv dva velikana svetskog fudbala. Ali sigurno mogu da se nose s njima i da naprave iznenađenje.”

Ni španski timovi nisu bez mane?

“Naravno da nisu. Ponavljam mnogo detalja odlučuje u Ligi šampiona, dovoljna je jedna mala sudijska greška da vas izbaci. Barsa i Real su favoriti, ne samo zbog iskustva već i zato što imaju Mesija i Ronalda.” 

Da li je Barselona jača od Reala ako pogledamo tabelu Primere gde je ogromna bodovna razlika?

“Ne, mislim da nije. Barselona je prosto bila bolja u prvenstvu, ali verujem da su obe ekipe igrački na sličnom nivou. Oba tima imaju talenat i iskustvo ono što je potrebno za osvjanje Lige šampiona.”

Ko će osvojiti Skudeto? Juventus ili Napoli?

“Zna se da je Juventus favorit tako da neće biti iznenađenje ako ponovo bude šampion. Napoli je uradio sjajne stvari ove sezone, ali je opet izgubio ritam porazom od Rome na San Paolu. Nije sve izgubljeno, iako je četiri boda razlike u korist Torineza, to se može nadoknaditi.”

Opšti utisak - Napoli igra najlepši fudbal u Italiji i najspektakularniji u Evropi. Šteta ako ne budu šampioni?

“Napolitanci igraju dobro, ali to je subjektivno mišljenje. Volim Napoli, ali i Juventus, i deluje mi da je Stara dama bolja od njih. Brane se spektakularno i idealno koriste sve kvalitete koje imaju fudbaleri. Bolji su od ostalih rivala u ligi. Što se tiče lepote u igri, to je subjektivna stvar. Kako ko vidi. Za mene je privlačnije da vidim tim koji zna kako da se brani. Ono što cenim kod Napolija je identitet koji su izgradili, ali ima ga i Juventus.”

Kako vam se sviđa posao koji sa Milanom radi vaš prijatelj Gatuzo?

“Dobro, igraju kao tim. Rino je uspeo da im nametne ideje kolektivne borbe, da im usadi ratnički duh.”

Da li je kao igrač nagoveštavao ovakvu trenersku karijeru?

“Njegove glavne karakteristike uvek su bile odlučnost i posvećenost, nikada se nije predavao. I sada dok je na početku imao probleme s Rosonerima nije se predao. Gatuzo je vrlo inteligentan momak sa kojim je sve moguće.”

Montela je pukao u Milanu, ali je sa Seviljom izbacio Mančester Junajted i Posebnog u Ligi šampiona. Šta je ono što karakteriše dobrog trenera? 

“Vrlo je lako: o treneru sude samo rezultati. Znamo da je tako od početka i tako se odnosimo prema tome, ali to je takođe samo slobodna i površna ocena, jer u suštini ima tu mnogo nečega više. Današnji fudbal je kompleksnija stvar: metodologija rada, motivacija fudbalera i odnos koji gradite sa njima. Sve je to važno, naravno uz rezultat.”

Koji je vaš cilj trenutno?

“Da se vratim trenerskom polsu. Volim to što radim, mislim da je vreme”, zaključio je Karlo Anćeloti.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar