БЛ: Нови гол Семберца, Јовића, Хамбург близу Цвајте!

Екипа Ајнтрахта из Франкфурта савладала је са 3:0 Мајнц у 27. колу Бундеслиге.  Шалке славио аутоголом, голман спасао Настасића статуса трагичара! Фудбалери Шалкеа остварили су пету узастопну победу у немачкој Бундслиги и учврстили се на другој позицији на табели.  Јовић гура Ајнтрахт ка Лиги шампиона! Ајнтрахт се убједљивом побједом над Мајнцом попео на мјесто које води у Лигу шампиона, а Лука Јовић се уписао у стријелце. Костић асистирао за једини погодак ХСВ-а поразу од Херте.

Фудбал 18.03.2018 | 09:15
БЛ: Нови гол Семберца, Јовића, Хамбург близу Цвајте!
Српски фудбалер Лука Јовић постигао је шести гол у немачком шампионату и тако је наставио са одличном формом у екипи Ајнтрахта.

Домаћи састав до гола предности дошао је у шестом минуту када је Кевин Принс Боатенг солидно шутирао, а голман Милер очајно реаговао.

До другог гола није се чекало пуно. Ребић је одлично проиграо Јовића у 23. минуту и некадашњем нападачу Црвене звезде није било тешко да пошаље лопту у гол. 

После 18 минута игре, Ребић је поред асистенције успео и да дође до гола. Волф је гурнуо лопту ка хрватском играчу, а овај је са неких 16 метара постигао леп гол. 

У наставку меча на терену смо видели и Мијата Гаћиновића, који је у 75. минуту заменио Боатенга. Ипак, до краја сусрета нисмо видели голове, па је тако Ајнтрахт овом победом престигао Леверкузен и сада се налазе на четвртом месту са 45 бодова.

Мајнц је у зони испадања – шеснаести су са само 25 бодова из 27 мечева.

Фудбалери Хамбурга наставили су са очајним партијама и спадају међу главне кандидате за испадање из Бундеслиге. Екипа за коју наступа Филип Костић поражена је пред својом публиком од Херте са 2:1, а српски играч на терену провео је 90 минута.

Хамбург је на 17. месту са само 18 бодова, док је Херта десета са 35 бодова.

Један од најзанимљивих мечева виђен је у Менхенгладбаху где су домаћи фудбалери успели да дођу до икса у надокнади времена. Гинтер је у 90. минуту савладао Баумана и резултат на семафору био је 3:3. Гости из Хофенхајма два пута имали су предност на својој страни, али их је Гинтер у 90. минуту шокирао.

Гојко Качар играо је 90 минута за Аугсбург, у поразу овог тима од Вердера из Бремена са 3:1. Вердер је дошао до веома важног тријумфа, пошто сада имају 33 бода, осам више од Мајнца и Волфсбурга.

Послије гола Борусији Дортмунд српски нападач Лука Јовић наставио је да тресе мреже у њемачкој Бундеслиги.

Ајнтрахт је на свом терену убједљиво савладао Мајнц 3:0, а други гол у побједи која је екипу из Франкфурта гурнула на четврто мјесто постигао је Јовић.

Момак рођен у Бијељини није извео никакву посебну чаролију, али је у 23 . минуту добро пратио продор Ребића шеснаестерцу и са четири метра послао лопту у мрежу за 2:0.

Био је то његов шести гол ове сезоне, четврти у 2018.

До краја меча Ребић се побринуо за убједљив тријумф којим је Ајнтрахт тренутно заузео позицију која води у Лигу шампиона.

У систенте се ове суботе уписао Филип Костић, али је његов ХСВ поражен од Херте резултатом 2:1.

Српски репрезентативац у 25 минуту примио је лопту у кругу на центру игралишта и потом одмах из окрета послао лопту за Сантоса који је довео ХСВ у вођство.

Чинило се да ће ХСВ након 13 утакмица без побједе коначно стићи до тријумфа, али су гости из Берлина у размаку од седам минута у другом полувремену стигли до потпуног преокрета.

Прво је Лазаро изједначио на 1:1, да би Калу у 63. донио потпуни преокрет, а оба пута лоше је реаговала одбрана екипе из Хамбурга

Чак три пута водио је Хофенхајм у Менхенгладбаху, али је Борусија поготком Гинтера у посљедњем минуту меча стигла до 3:3 и оставила госте на позицији број седам, степеницу ниже од оног које води у Европу.

Бод више од Хофенхајма има Лајпциг, који има и утакмицу мање, али добра вијест је за екипу Јулијана Нагелсмана је да ће Лајпциг у недјељу угостити Бајерн.

Борбу за Европу лајпциг ће у наредном колу наставити гостовањем Хановеру, а Хофенхајм ће дочекати већ прежаљени Келн.

Шалке славио аутоголом, голман спасао Настасића статуса трагичара! Фудбалери Шалкеа остварили су пету узастопну победу у немачкој Бундслиги и учврстили се на другој позицији на табели.

Шалке је савладао минималним резултатом Волфсбург на гостовању у 27. колу сезоне.

Гости из Гелзенкирхена имали су много среће јер је голман Ралф Фарман одбранио пенал Поло Верхегу у 77. минуту, да би четири минуте пре краја штопер "Вукова" Робин Кноче затресао сопствену мрежу.

У врло отвореном мечу велику пажњу привукао је и српски репрезентативац Матија Настасић, њему је у завршници првог полувремена сјајном реакцијом гол спречио Кен Кастелс, а онда је клизећим стартом у свом казненом простору омогућио пенал домаћину. 

Шалке је други у Бундеслиги са 49 бодова, 17 иза лидера Бајерна који има меч заостатка, а четири испред Борусије Дортмунд и Ајнтрахта из Франкфурта. 

Бундеслига – 27. коло:

Волфсбург – Шалке 0:1 (0:0)
Кноче 86аг

Менхенгладбах – Хофенхајм 3:3 (1:1)
Дрмић 33, Штиндл 72, ГИнтер 90 – Хубнер 13, Крамарић 58, Грилиш 73

Франкфурт – Мајнц 3:0 (3:0)
Боатенг 6, Јовић 23, Ребић 41

Аугзбург – Вердер 1:3 (0:2)
Кедира 63 – Белфодил 5, 40, Крусе 82

Хамбург – Херта 1:2 (1:0)
Сантос 25 – Лазаро 56, Калу 63 

Недеља:

13:30 Дортмунд – Хановер
15:30 Келн – Леверкузен
18:00 Лајпциг – Бајерн Минхен 

Петак:

Фрајбург – Штутгарт 1:2 (0:1)
Петерсен 53 – Гомес 4, 75

ТАБЕЛА: Бајерн (-1) 66, Шалке 49, Борусија Д. (-1) 45, Ајнтрахт 45, Бајер (-1) 44, Лајпциг (-1) 40, Хофенхајм 39, Штутгарт 37, Борусија М. 36, Аугзбург 35, Херта 35, Вердер 33, Хановер (-1) 32, Фрајбург 30, Волфсбург 25, Мајнц 25, Хамбургер 18, Келн (-1) 17.

Извор: Б92/мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар