BL: Novi gol Semberca, Jovića, Hamburg blizu Cvajte!

Ekipa Ajntrahta iz Frankfurta savladala je sa 3:0 Majnc u 27. kolu Bundeslige.  Šalke slavio autogolom, golman spasao Nastasića statusa tragičara! Fudbaleri Šalkea ostvarili su petu uzastopnu pobedu u nemačkoj Bundsligi i učvrstili se na drugoj poziciji na tabeli.  Jović gura Ajntraht ka Ligi šampiona! Ajntraht se ubjedljivom pobjedom nad Majncom popeo na mjesto koje vodi u Ligu šampiona, a Luka Jović se upisao u strijelce. Kostić asistirao za jedini pogodak HSV-a porazu od Herte.

Fudbal 18.03.2018 | 09:15
BL: Novi gol Semberca, Jovića, Hamburg blizu Cvajte!
Srpski fudbaler Luka Jović postigao je šesti gol u nemačkom šampionatu i tako je nastavio sa odličnom formom u ekipi Ajntrahta.

Domaći sastav do gola prednosti došao je u šestom minutu kada je Kevin Prins Boateng solidno šutirao, a golman Miler očajno reagovao.

Do drugog gola nije se čekalo puno. Rebić je odlično proigrao Jovića u 23. minutu i nekadašnjem napadaču Crvene zvezde nije bilo teško da pošalje loptu u gol. 

Posle 18 minuta igre, Rebić je pored asistencije uspeo i da dođe do gola. Volf je gurnuo loptu ka hrvatskom igraču, a ovaj je sa nekih 16 metara postigao lep gol. 

U nastavku meča na terenu smo videli i Mijata Gaćinovića, koji je u 75. minutu zamenio Boatenga. Ipak, do kraja susreta nismo videli golove, pa je tako Ajntraht ovom pobedom prestigao Leverkuzen i sada se nalaze na četvrtom mestu sa 45 bodova.

Majnc je u zoni ispadanja – šesnaesti su sa samo 25 bodova iz 27 mečeva.

Fudbaleri Hamburga nastavili su sa očajnim partijama i spadaju među glavne kandidate za ispadanje iz Bundeslige. Ekipa za koju nastupa Filip Kostić poražena je pred svojom publikom od Herte sa 2:1, a srpski igrač na terenu proveo je 90 minuta.

Hamburg je na 17. mestu sa samo 18 bodova, dok je Herta deseta sa 35 bodova.

Jedan od najzanimljivih mečeva viđen je u Menhengladbahu gde su domaći fudbaleri uspeli da dođu do iksa u nadoknadi vremena. Ginter je u 90. minutu savladao Baumana i rezultat na semaforu bio je 3:3. Gosti iz Hofenhajma dva puta imali su prednost na svojoj strani, ali ih je Ginter u 90. minutu šokirao.

Gojko Kačar igrao je 90 minuta za Augsburg, u porazu ovog tima od Verdera iz Bremena sa 3:1. Verder je došao do veoma važnog trijumfa, pošto sada imaju 33 boda, osam više od Majnca i Volfsburga.

Poslije gola Borusiji Dortmund srpski napadač Luka Jović nastavio je da trese mreže u njemačkoj Bundesligi.

Ajntraht je na svom terenu ubjedljivo savladao Majnc 3:0, a drugi gol u pobjedi koja je ekipu iz Frankfurta gurnula na četvrto mjesto postigao je Jović.

Momak rođen u Bijeljini nije izveo nikakvu posebnu čaroliju, ali je u 23 . minutu dobro pratio prodor Rebića šesnaestercu i sa četiri metra poslao loptu u mrežu za 2:0.

Bio je to njegov šesti gol ove sezone, četvrti u 2018.

Do kraja meča Rebić se pobrinuo za ubjedljiv trijumf kojim je Ajntraht trenutno zauzeo poziciju koja vodi u Ligu šampiona.

U sistente se ove subote upisao Filip Kostić, ali je njegov HSV poražen od Herte rezultatom 2:1.

Srpski reprezentativac u 25 minutu primio je loptu u krugu na centru igrališta i potom odmah iz okreta poslao loptu za Santosa koji je doveo HSV u vođstvo.

Činilo se da će HSV nakon 13 utakmica bez pobjede konačno stići do trijumfa, ali su gosti iz Berlina u razmaku od sedam minuta u drugom poluvremenu stigli do potpunog preokreta.

Prvo je Lazaro izjednačio na 1:1, da bi Kalu u 63. donio potpuni preokret, a oba puta loše je reagovala odbrana ekipe iz Hamburga

Čak tri puta vodio je Hofenhajm u Menhengladbahu, ali je Borusija pogotkom Gintera u posljednjem minutu meča stigla do 3:3 i ostavila goste na poziciji broj sedam, stepenicu niže od onog koje vodi u Evropu.

Bod više od Hofenhajma ima Lajpcig, koji ima i utakmicu manje, ali dobra vijest je za ekipu Julijana Nagelsmana je da će Lajpcig u nedjelju ugostiti Bajern.

Borbu za Evropu lajpcig će u narednom kolu nastaviti gostovanjem Hanoveru, a Hofenhajm će dočekati već prežaljeni Keln.

Šalke slavio autogolom, golman spasao Nastasića statusa tragičara! Fudbaleri Šalkea ostvarili su petu uzastopnu pobedu u nemačkoj Bundsligi i učvrstili se na drugoj poziciji na tabeli.

Šalke je savladao minimalnim rezultatom Volfsburg na gostovanju u 27. kolu sezone.

Gosti iz Gelzenkirhena imali su mnogo sreće jer je golman Ralf Farman odbranio penal Polo Verhegu u 77. minutu, da bi četiri minute pre kraja štoper "Vukova" Robin Knoče zatresao sopstvenu mrežu.

U vrlo otvorenom meču veliku pažnju privukao je i srpski reprezentativac Matija Nastasić, njemu je u završnici prvog poluvremena sjajnom reakcijom gol sprečio Ken Kastels, a onda je klizećim startom u svom kaznenom prostoru omogućio penal domaćinu. 

Šalke je drugi u Bundesligi sa 49 bodova, 17 iza lidera Bajerna koji ima meč zaostatka, a četiri ispred Borusije Dortmund i Ajntrahta iz Frankfurta. 

Bundesliga – 27. kolo:

Volfsburg – Šalke 0:1 (0:0)
Knoče 86ag

Menhengladbah – Hofenhajm 3:3 (1:1)
Drmić 33, Štindl 72, GInter 90 – Hubner 13, Kramarić 58, Griliš 73

Frankfurt – Majnc 3:0 (3:0)
Boateng 6, Jović 23, Rebić 41

Augzburg – Verder 1:3 (0:2)
Kedira 63 – Belfodil 5, 40, Kruse 82

Hamburg – Herta 1:2 (1:0)
Santos 25 – Lazaro 56, Kalu 63 

Nedelja:

13:30 Dortmund – Hanover
15:30 Keln – Leverkuzen
18:00 Lajpcig – Bajern Minhen 

Petak:

Frajburg – Štutgart 1:2 (0:1)
Petersen 53 – Gomes 4, 75

TABELA: Bajern (-1) 66, Šalke 49, Borusija D. (-1) 45, Ajntraht 45, Bajer (-1) 44, Lajpcig (-1) 40, Hofenhajm 39, Štutgart 37, Borusija M. 36, Augzburg 35, Herta 35, Verder 33, Hanover (-1) 32, Frajburg 30, Volfsburg 25, Majnc 25, Hamburger 18, Keln (-1) 17.

Izvor: B92/mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar