Пех за црвено-бијеле: Дангубић завршио сезону!

Кошаркаш Црвене звезде Немања Дангубић завршио је сезону због повреде колена, рекао је тренер екипе Душан Алимпијевић.

Кошарка 18.03.2018 | 13:30
Пех за црвено-бијеле: Дангубић завршио сезону!
"Сви овде сматрамо да је здравље играча најважније и да не треба да се улази у неки претерани ризик и проблеме веће него што их он има", рекао је Алимпијевић.

Дангубић је ван терена више од месец дана и био је на прегледима у Минхену, одакле се вратио у петак. 

Алимпијевић је казао да Дангубић проблеме с коленом има последњих неколико сезона и да се он "продужавао". 

По његовим речима, проблем је такав да захтева другачије методе терапија, постоји решење и сигуран је да ће Дангубић, коме је најтеже, то и решити. 

"Себи сам чврсто обећао од почетка сезоне да немам намеру да сваки пут правим од недостатка неког играча велику ствар. Сви који су ту успешно и добро могу да замене било кога у овом тиму", рекао је Алимпијевић.

Лоша вест за Звезду пред плеј-оф и најважније седмице у 2018. години!

Немања Дангубић вратио се са прегледа у Немачкој и донео лоше вести, јер је завршио сезону због повреде колена!

Шта је почело рутинском терапијом упаљеног лигамента претворило се ипак у компликације, које ће узроковати дугу паузу и одсуство Звездиног бека до краја такмичарске 2017/18.

Иако је пре неколико дана говорио да Дангубића припремају за финалну серију АБА лиге, Алимпијевић је у суботу, дан пред почетак плеј-офа, рекао лошију вест.

"Имамо још једну нову ситуацију, да је Немања Дангубић највероватније завршио сезону и то је још један разлог да добијемо подршку, да сви заједно кренемо у наставак овог такмичења и финиш такмичења и да заједничким снагама изгурамо шта је за нас примарни циљ. Сви знамо вишеструки значај тога, почев од учествовања у Евролиги следеће сезоне", рекао је Алимпијевић.

Детаљно говорећи о Дангубићу, тренер Звезде додао је...

"Вратио се из Минхена јуче, био је на тренингу, код њега не постоји проблем са новом повредом, већ са повредом коју вуче неколико последњих сезона. Тај проблем се продужавао и једноставно сви смо овде под идејом да је здравље играча ипак најважније, не треба да се улази у претерани ризик и у веће проблеме него што их он има. Најважније је да постоји решење. Себи сам обећао и од почетка сезоне и од када се бавим овим послом, да заиста немам намеру да од недостатка играча правим велику ствар. Сви који су ту могу успешно и добро да замене било кога у овом тиму и зато не бих превише продубљивао причу око Дангубића... Сигуран сам да ће он ово решити и да је њему најтеже, али проблем је такав да ипак захтева мало више времена за опоравак и ипак другачије методе терапија његовог опоравка", рекао је Алимпијевић.

Полуфинална серија Звезде и Морнара почеће у недељу у 19 часова у хали "Александар Николић".

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар