Peh za crveno-bijele: Dangubić završio sezonu!

Košarkaš Crvene zvezde Nemanja Dangubić završio je sezonu zbog povrede kolena, rekao je trener ekipe Dušan Alimpijević.

Košarka 18.03.2018 | 13:30
Peh za crveno-bijele: Dangubić završio sezonu!
"Svi ovde smatramo da je zdravlje igrača najvažnije i da ne treba da se ulazi u neki preterani rizik i probleme veće nego što ih on ima", rekao je Alimpijević.

Dangubić je van terena više od mesec dana i bio je na pregledima u Minhenu, odakle se vratio u petak. 

Alimpijević je kazao da Dangubić probleme s kolenom ima poslednjih nekoliko sezona i da se on "produžavao". 

Po njegovim rečima, problem je takav da zahteva drugačije metode terapija, postoji rešenje i siguran je da će Dangubić, kome je najteže, to i rešiti. 

"Sebi sam čvrsto obećao od početka sezone da nemam nameru da svaki put pravim od nedostatka nekog igrača veliku stvar. Svi koji su tu uspešno i dobro mogu da zamene bilo koga u ovom timu", rekao je Alimpijević.

Loša vest za Zvezdu pred plej-of i najvažnije sedmice u 2018. godini!

Nemanja Dangubić vratio se sa pregleda u Nemačkoj i doneo loše vesti, jer je završio sezonu zbog povrede kolena!

Šta je počelo rutinskom terapijom upaljenog ligamenta pretvorilo se ipak u komplikacije, koje će uzrokovati dugu pauzu i odsustvo Zvezdinog beka do kraja takmičarske 2017/18.

Iako je pre nekoliko dana govorio da Dangubića pripremaju za finalnu seriju ABA lige, Alimpijević je u subotu, dan pred početak plej-ofa, rekao lošiju vest.

"Imamo još jednu novu situaciju, da je Nemanja Dangubić najverovatnije završio sezonu i to je još jedan razlog da dobijemo podršku, da svi zajedno krenemo u nastavak ovog takmičenja i finiš takmičenja i da zajedničkim snagama izguramo šta je za nas primarni cilj. Svi znamo višestruki značaj toga, počev od učestvovanja u Evroligi sledeće sezone", rekao je Alimpijević.

Detaljno govoreći o Dangubiću, trener Zvezde dodao je...

"Vratio se iz Minhena juče, bio je na treningu, kod njega ne postoji problem sa novom povredom, već sa povredom koju vuče nekoliko poslednjih sezona. Taj problem se produžavao i jednostavno svi smo ovde pod idejom da je zdravlje igrača ipak najvažnije, ne treba da se ulazi u preterani rizik i u veće probleme nego što ih on ima. Najvažnije je da postoji rešenje. Sebi sam obećao i od početka sezone i od kada se bavim ovim poslom, da zaista nemam nameru da od nedostatka igrača pravim veliku stvar. Svi koji su tu mogu uspešno i dobro da zamene bilo koga u ovom timu i zato ne bih previše produbljivao priču oko Dangubića... Siguran sam da će on ovo rešiti i da je njemu najteže, ali problem je takav da ipak zahteva malo više vremena za oporavak i ipak drugačije metode terapija njegovog oporavka", rekao je Alimpijević.

Polufinalna serija Zvezde i Mornara počeće u nedelju u 19 časova u hali "Aleksandar Nikolić".

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar