Болница у Голден Стејту - ван терена и Дурент!

Проблеми за актуелног шампиона се настављају, а најновији пех доживео је Кевин Дурент који ће са терена одсуствовати барем две недеље.

Кошарка 19.03.2018 | 15:30
Болница у Голден Стејту - ван терена и Дурент!
Шампион у проблему: Дурент паузира бар две недеље! Стефу Карију и Клеју Томпсону на листи повређених играча Голден Стејта прикључио се и МВП последњег финала.

Након што су већ остали без две звезде, Клеја Томпсона и Стефа Карија, Голден Стејт Вориорси неће моћи да рачунају ни на бившег играча Оклахоме.

Стеф и Клеј већ неко време паузирају, док су тренутно повређени и Омри Каспи и Патрик Мекко, мада то толико неће забринути навијаче екипе из Окланда.

Прошле недеље, у мечу против Минесоте, прво је Томпсон повредио палац, да би се недуго затим Дурент сударио са Таунсом, и након пада устао, видно у болу, а држао се за ребра. 

Дурент је доживео непотпуну фрактуру хрскавице ребра и паузираће најмање две недеље, што значи да га нећемо гледати барем до почетка априла. Вориорси се у том период састају са Кингсима, Сансима, Спарсима, Хоксима, Џезом, Пејсерсима и Баксима, дакле, не претежак распоред, а знајући да је Клеју и Стефу повратак јако близу, прво место још није изгубљено. 

Озбиљност повреде све тројице саиграча негирао је Дрејмонд Грин, који је изјавио да би они могли да играју када би морали, али да је битније да буду скроз здрави.

Голден Стејт је поражен од Сакрамента (93:98) пред домаћим навијачима добрим делом и због чињенице да су све три "ударне игле" тима биле ван терена.

Клеју Томпсону и Стефу Карију на листи повређених играча придружио се и Кевин Дурент.

"Дурентула" се повредио на мечу против Минесоте прошле недеље, а скенер одрађен пре утакмице са Сакраментом потврдио је да је реч о напрснућу ребра због чега ће морати на паузу.

Шампионски тим саопштио је да је у питању непотпуна фрактура ребра и да ће ван терена бити најмање две недеље. Након тога поново ће морати на снимање после чега ће бити одлучено да ли може да заигра.

Дурент је признао да је највероватније погоршао стање наступом на дуелу против Лос Анђелес Лејкерса у среду, када је чуо да је нешто "крцнуло".

Најкориснији играч (МВП) прошлогодишњег финала НБА лиге тако ће сигурно паузирати до почетка априла, а Вориорсе до тада очекује седам мечева.

Голден Стејт, који на листи повређених осим ударне тројке имају и Омрија Каспија и Патрика Меккоа, боре се са Хјустоном за прво место Запада пред плеј-оф. На табели Западне конференције тренутно заузимају другу позицију са скором 52-17, док Рокитси имају учинак од 54 победе и 14 пораза.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар