Bolnica u Golden Stejtu - van terena i Durent!

Problemi za aktuelnog šampiona se nastavljaju, a najnoviji peh doživeo je Kevin Durent koji će sa terena odsustvovati barem dve nedelje.

Košarka 19.03.2018 | 15:30
Bolnica u Golden Stejtu - van terena i Durent!
Šampion u problemu: Durent pauzira bar dve nedelje! Stefu Kariju i Kleju Tompsonu na listi povređenih igrača Golden Stejta priključio se i MVP poslednjeg finala.

Nakon što su već ostali bez dve zvezde, Kleja Tompsona i Stefa Karija, Golden Stejt Voriorsi neće moći da računaju ni na bivšeg igrača Oklahome.

Stef i Klej već neko vreme pauziraju, dok su trenutno povređeni i Omri Kaspi i Patrik Mekko, mada to toliko neće zabrinuti navijače ekipe iz Oklanda.

Prošle nedelje, u meču protiv Minesote, prvo je Tompson povredio palac, da bi se nedugo zatim Durent sudario sa Taunsom, i nakon pada ustao, vidno u bolu, a držao se za rebra. 

Durent je doživeo nepotpunu frakturu hrskavice rebra i pauziraće najmanje dve nedelje, što znači da ga nećemo gledati barem do početka aprila. Voriorsi se u tom period sastaju sa Kingsima, Sansima, Sparsima, Hoksima, Džezom, Pejsersima i Baksima, dakle, ne pretežak raspored, a znajući da je Kleju i Stefu povratak jako blizu, prvo mesto još nije izgubljeno. 

Ozbiljnost povrede sve trojice saigrača negirao je Drejmond Grin, koji je izjavio da bi oni mogli da igraju kada bi morali, ali da je bitnije da budu skroz zdravi.

Golden Stejt je poražen od Sakramenta (93:98) pred domaćim navijačima dobrim delom i zbog činjenice da su sve tri "udarne igle" tima bile van terena.

Kleju Tompsonu i Stefu Kariju na listi povređenih igrača pridružio se i Kevin Durent.

"Durentula" se povredio na meču protiv Minesote prošle nedelje, a skener odrađen pre utakmice sa Sakramentom potvrdio je da je reč o naprsnuću rebra zbog čega će morati na pauzu.

Šampionski tim saopštio je da je u pitanju nepotpuna fraktura rebra i da će van terena biti najmanje dve nedelje. Nakon toga ponovo će morati na snimanje posle čega će biti odlučeno da li može da zaigra.

Durent je priznao da je najverovatnije pogoršao stanje nastupom na duelu protiv Los Anđeles Lejkersa u sredu, kada je čuo da je nešto "krcnulo".

Najkorisniji igrač (MVP) prošlogodišnjeg finala NBA lige tako će sigurno pauzirati do početka aprila, a Voriorse do tada očekuje sedam mečeva.

Golden Stejt, koji na listi povređenih osim udarne trojke imaju i Omrija Kaspija i Patrika Mekkoa, bore se sa Hjustonom za prvo mesto Zapada pred plej-of. Na tabeli Zapadne konferencije trenutno zauzimaju drugu poziciju sa skorom 52-17, dok Rokitsi imaju učinak od 54 pobede i 14 poraza.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar