Грађани да заштите имовину

Оперативни штаб за заштиту и спасавање Директората за ванредне ситуације МУП-а Црне Горе апеловао је вечерас на грађане, нарочито из општина са повећаним ризиком од поплава, да предузму додатне мјере и радње и заштите своју покретну и непокретну имовину имајући у виду да се очекује погоршање времена.

Регион 17.03.2018 | 20:49
Грађани да заштите имовину
Руководилац Штаба Мирсад Мулић рекао је да су сви субјекти у систему заштите и спашавања у приправности и спремни да поступају у складу са надлежностима сходно развоју ситуације на терену.

"Оперативни штаб за заштиту и спашавање позива грађане да поштују препоруке надлежних органа и служби, одговорно се односе према њима и на тај начин дају допринос смањењу евентуалних посљедица поплава", рекао је Мулић.

На вечерашњој сједници Штаба констатовано је да је претходних дана систем заштите и спашавања адекватно реаговао, као и да су грађани у највећем дијелу испоштавали препоруке надлежних органа и служби и тако допринијели одржавању стабилне ситуације на терену.

Из Министарства унутрашњих послова Црне Горе саопштено је да је сједници Штаба анализирана метеоролошка ситуација и стање на терену у општинама које су под повећаним ризиком од настанка поплава.

Најкритичнија ситуација је у приобаљу Скадарског језера и ријеке Бојане, као и у општинама Цетиње, Улцињ, Будва и Подгорица. Додатни страх је од дотока вода из акумулација на току албанске ријеке Дрим. 

(Срна)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

родјо

17.03.2018 20:01

Зар нијесу НАТо цланица,сад им не мозе нико ниста.....?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре ројдо

17.03.2018 22:18

Е немре цоце но иман бригу стас ти јадо. Но тебе це гурати русиа ка оно кад си поплавиа хахаха да ти неби њемацке ЕУ и турске исад би ти зидови били зути

Name

Вуковиц Обрад

17.03.2018 20:48

Хоцел доц неко да помогне пунит ове вреце,неце само да се пуни,оца ви ј...м.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xxx

17.03.2018 23:39

Е они су у НАТО нека им они помогну у пуњењу врећа с каменом.

ОДГОВОРИТЕ