Građani da zaštite imovinu

Operativni štab za zaštitu i spasavanje Direktorata za vanredne situacije MUP-a Crne Gore apelovao je večeras na građane, naročito iz opština sa povećanim rizikom od poplava, da preduzmu dodatne mjere i radnje i zaštite svoju pokretnu i nepokretnu imovinu imajući u vidu da se očekuje pogoršanje vremena.

Region 17.03.2018 | 20:49
Građani da zaštite imovinu
Rukovodilac Štaba Mirsad Mulić rekao je da su svi subjekti u sistemu zaštite i spašavanja u pripravnosti i spremni da postupaju u skladu sa nadležnostima shodno razvoju situacije na terenu.

"Operativni štab za zaštitu i spašavanje poziva građane da poštuju preporuke nadležnih organa i službi, odgovorno se odnose prema njima i na taj način daju doprinos smanjenju eventualnih posljedica poplava", rekao je Mulić.

Na večerašnjoj sjednici Štaba konstatovano je da je prethodnih dana sistem zaštite i spašavanja adekvatno reagovao, kao i da su građani u najvećem dijelu ispoštavali preporuke nadležnih organa i službi i tako doprinijeli održavanju stabilne situacije na terenu.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore saopšteno je da je sjednici Štaba analizirana meteorološka situacija i stanje na terenu u opštinama koje su pod povećanim rizikom od nastanka poplava.

Najkritičnija situacija je u priobalju Skadarskog jezera i rijeke Bojane, kao i u opštinama Cetinje, Ulcinj, Budva i Podgorica. Dodatni strah je od dotoka voda iz akumulacija na toku albanske rijeke Drim. 

(Srna)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

rodjo

17.03.2018 20:01

Zar nijesu NATo clanica,sad im ne moze niko nista.....?

ODGOVORITE
Name

Re rojdo

17.03.2018 22:18

E nemre coce no iman brigu stas ti jado. No tebe ce gurati rusia ka ono kad si poplavia hahaha da ti nebi njemacke EU i turske isad bi ti zidovi bili zuti

Name

Vukovic Obrad

17.03.2018 20:48

Hocel doc neko da pomogne punit ove vrece,nece samo da se puni,oca vi j...m.

ODGOVORITE
Name

Xxx

17.03.2018 23:39

E oni su u NATO neka im oni pomognu u punjenju vreća s kamenom.

ODGOVORITE