Одборници туже начелника

Скупштина општине (СО) Осмаци поднијела је кривичну пријаву против начелника општине Љубе Петровића због сумње да је злоупотријебио службени положај, потврдио је предсједник СО Милан Поповић.

Република Српска 17.03.2018 | 16:30
Одборници туже начелника
Поповић је рекао да је СО Осмаци донијела ту одлуку на приједлог општинске Комисије за утврђивање чињеничниог стања на терену, јер је утврдила неправилности у погледу непридржавања, односно кршења процедура о јавним набавкама. 

Истичући да је о свему овоме упозната полиција, Поповић је навео да је пријава службено упућена Окружном тужилаштву Бијељина. 

Петровић је рекао да је кривична пријава која је поднесена против њега неутемељена, произвољна и без правних аргумената. 

"Сав мој рад је транспарентан и у функцији је локалне заједнице и унапређивања животних услова грађана", рекао је Петровић. 

Он је додао да један број одборника жели да, умјесто начелника, управља овом локалном заједницом, односно да желе да имају послушног начелника који би радио у њиховом, а не у интересу народа, што се, како каже, не може дозволити. 

(Срна)