Odbornici tuže načelnika

Skupština opštine (SO) Osmaci podnijela je krivičnu prijavu protiv načelnika opštine Ljube Petrovića zbog sumnje da je zloupotrijebio službeni položaj, potvrdio je predsjednik SO Milan Popović.

Republika Srpska 17.03.2018 | 16:30
Odbornici tuže načelnika
Popović je rekao da je SO Osmaci donijela tu odluku na prijedlog opštinske Komisije za utvrđivanje činjeničniog stanja na terenu, jer je utvrdila nepravilnosti u pogledu nepridržavanja, odnosno kršenja procedura o javnim nabavkama. 

Ističući da je o svemu ovome upoznata policija, Popović je naveo da je prijava službeno upućena Okružnom tužilaštvu Bijeljina. 

Petrović je rekao da je krivična prijava koja je podnesena protiv njega neutemeljena, proizvoljna i bez pravnih argumenata. 

"Sav moj rad je transparentan i u funkciji je lokalne zajednice i unapređivanja životnih uslova građana", rekao je Petrović. 

On je dodao da jedan broj odbornika želi da, umjesto načelnika, upravlja ovom lokalnom zajednicom, odnosno da žele da imaju poslušnog načelnika koji bi radio u njihovom, a ne u interesu naroda, što se, kako kaže, ne može dozvoliti. 

(Srna)